Forajele de fantani hidrogeofor

martie 25, 2015

Forajele de fantani sunt activitati migaloase, complexe care necesita o grija mare pentru calitatea constructiei. Lipsa de intelepciune in aceasta activitate duce cu usurinta la un rezultat necorespunzator sau chiar la inutilitatea intregului proiect.

Acesta este motivul pentru care, atunci cand ne apucam de forajul unei fantani, trebuie sa ne gandim cu grija, ca suma de bani pe care o avem alocata proiectului, sa fie suficienta pentru a intampina eventualele complicatii. De asemenea este necesar sa fim intelepti in alegerea constructorului,pentru ca munca si banii nostri sa fie puse la treaba intr-un mod eficient.
Forajele de fantani pot intampina o serie intreaga de probleme de constructie. Vom incerca sa enumeram cateva din ele pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa intreprinda un asemenea proiect.

Prima problema care trebuie luata in considerare se refera la volumul spatiului inelar care poate fi cu un diametru prea mic ducand astfel la imposibilitatea izolarii cu argila a nivelelor poluante de la suprafata. Pentru a nu apare aceasta problema e necesar ca volumul spatiului inelar sa fie cel putin de 46 l/m .

O alta problema la forajele de fantani , se refera la tipul de filtru folosit. Cel mai potrivit se considera a fi filtrul Jhonson pentru ca mareste suprafata de curgere a apei. Fara o suprafata activa de curgere corespunzatoare a apei, va exista o antrenare de nisip care va crea probleme.

De asemenea, forajele de fantani pot fi influientate si de diametrul pietrisului folosit, cel mai potrivit fiind cel de 1-3 mm, 7 cm/raza. Daca nu se foloseste un petris potrivit exista riscul ca apa sa fie contaminata de nisipul fin care nu este oprit de petrisul mai mare, care desi este mai ieftin nu este eficient.

Pentru stabilitatea contructiei, la forajele de fantani se folosesc centrori pentru tubulatura care sa o tina in locul potrivit. Lipsa acestora duce la stricarea calitatii apei si contaminarea ei cu nisip fin pentru ca tubulatura care nu este plasata cum trebuie, va impiedica formarea unei raze egale de jur imprejurul fantanii.

Durata de viata a forajului este si el important. In medie, la forajele de fantani, durata de viata este intre 2 si 10 ani. O executie incorecta diminuiaza drastic aceasta durata, cu atat mai mult cu cat greselile pe care le-au facut in proiectare nu mai pot fi remediate.Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Puturiapa-hidrogeofor.ro

» Preluat de pe LivePr.ro
- Forajele de fantani hidrogeofor

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro