Asociaţia Patronală a Producătorilor şi Utilizatorilor de Echipamente Industriale pentru Protecţia Mediulu organizează conferinţa de lansare a proiectului strategic “SOMEDIU – Dezvoltarea Capacităţii Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională în domeniul Protecţiei Mediului în sprijinul imbunătăţirii calităţii formării profesionale continue din România”.
UNIMED - Asociaţia Patronală a Producătorilor şi Utilizatorilor de Echipamente Industriale pentru Protecţia Mediului, în calitate de beneficiar, organizează în data de 21 iunie 2010 la Palatul UGIR 1903, sala Oglinzilor, începând cu orele 10:00, conferinţa de lansare a proiectului strategic “SOMEDIU – Dezvoltarea Capacităţii Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională în domeniul Protecţiei Mediului în sprijinul imbunătăţirii calităţii formării profesionale continue din România”.
Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European – cel mai vechi Fond Structural al Uniunii Europene - are ca scop investiţiile în resursele umane, cea mai importantă resursă din cadrul unei economii bazată pe cunoaştere. Proiectul se axează pe resursele umane din domeniul protecţiei mediului, în vederea adaptării forţei de muncă la cerinţele pieţii.
Obiectivul general al proiectului constă în întărirea Comitetului Sectorial de Formare Profesională prin crearea unui Centru de Resurse care pune la dispoziţia sectorului specialişti, formatori şi evaluatori de competenţe profesionale în domeniul protecţiei mediului. Proiectul îşi propune dezvoltarea a 10 calificări/ocupaţii, sub formă de standarde ocupaţionale (SO) necesare sectorului. Acest lucru va conduce la îmbunătăţirea calităţii formării profesionale continue (FPC) şi a sistemului de evaluare a competenţelor profesionale.
Grupul ţintă al proiectului cuprinde 480 persoane care vor reprezenta nucleul de resurse umane interne şi externe al Centrului de Resurse al Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională în domeniul Protecţiei Mediului. În cadrul proiectului vor fi instruiţi specialişti de mediu pentru elaborarea de standarde ocupaţionale.
Pentru implementarea activităţilor, proiectul va fi implementat în parteneriat cu 5 organizaţii, respectiv 3 parteneri naţionali: ENVIROEVAL- Patronat de Mediu, Audit si Evaluare, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială – INCD - ECOIND, SC Euro Link Consultants SRL, şi 2 parteneri transnaţionali: Autoritatea Scoţianǎ Pentru Calificǎri - SQA, din Marea Britanie, Athens Network of Collaborating Experts (ANCE) din Grecia.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro