Focuri de arma intr-o comuna din judetul Cluj

Un subofiţer din Unitatea Militară 01969 Câmpia Turzii, care a părăsit fără aprobare unitatea miercuri, 7 decembrie a.c., la puţin timp după miezul nopţii, a rănit grav trei persoane, în comuna Viişoara, judeţul Cluj, folosind armamentul aflat asupra sa.

Plutonierul major Istrate Cristian Cătălin, care se afla în servicul de permanenţă al unităţii, s-a deplasat la domiciliul socrilor, unde, se afla şi soţia sa. În timpul unei altercaţii cu aceştia, subofiţerul a executat foc cu pistolul Carpaţi, calibrul 7,65 mm, şi i-a rănit pe cei trei, după care a încercat să se sinucidă trăgându-şi un glonţ în zona toracelui.

Cele patru victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii, iar de acolo, socrul subofiţerului a fost trimis la Spitalul din Turda, iar celelalte persoane la Unitatea de Primire de Urgenţe din Cluj Napoca.

Plutonierul major Istrate este în vârstă de 39 de ani, promoţie 1987, arma comunicaţii şi informatică şi îndeplinea funcţia de şef de depozit.

Evenimentul este cercetat de o comisie de anchetă condusă de şeful de stat major al unităţii, fiind sesizate Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj şi Parchetul Militar Cluj.