Florin Cîțu: Nu vor exista întârzieri la plata pensiilor și salariilor

mai 5, 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a arătat că statul a încasat mai mulți bani în luna aprilie decât în perioada similară a anului trecut, doar că în actualul context cheltuielile au crescut foarte mult.

„La bunuri și servicii s-au plătit în plus un miliard de lei, atât în martie, cât și în aprilie, pentru medicamente, echipamente pentru spitale, și am rambursat în cele două luni de zile, și în aprilie, și în martie, TVA de peste 6 miliarde de lei. Acești bani s-au dus în economie.

Banii se duc pentru aceste cheltuieli în special. Aceste cheltuieli sunt lucruri pe care deja le aveam în buget. În plus au fost șomajul tehnic și cheltuielile cu sănătatea, bunuri și servicii, medicamente. Cheltuielile care au crescut au fost pentru medicamente, plata concediilor medicale și, bineînțeles, rambursarea TVA. Sper că subiectul cu împrumuturile e închis. În continuare mă voi asigura că nu vor exista întârzieri la plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale și tot ce este nevoie. Bineînțeles că mă voi asigura că vom lua cel mai bun preț din piață, vom economisi bani, chiar dacă și România, și economia globală este astăzi în criză.

Pe partea de venituri. În martie au fost venituri mai mici cu aproape 10 miliarde de lei, dar acele venituri am explicat că sunt măsuri pe care le-a luat acest Guvern. Am injectat mai mulți bani prin rambursarea TVA, amânări de impozite etc. Acele măsuri, plus măsurile pe care le-am luat pe domeniul fiscal, precum bonificațiile pentru plata impozitului pe profit pentru microîntreprinderi, întreprinderi mari, întreprinderi mici și mijlocii, și am depășit încasările anului trecut în aprilie 2020. Am încasat mai mult decât anul trecut", a precizat Florin Cîțu într-o conferință de presă.

 

Ministrul Finanțelor au arătat că la programul IMM Invest au fost depuse 37.000 de cereri, care înseamnă un număr de 494.500 de angajați. 

Iar pentru amânarea la plata creditului au fost făcute 270.000 de cereri către bănci, dintre care 170.000 au fost acceptate în baza ordonanței.

„Am zis și susțin că vom avea o revenire în V. O scădere abruptă în trimestrul al doilea, dar este normală, în starea de urgență.

Revenirea se bazează pe informații din economie și pe modelare economică. Cum ne așteptam, serviciile și industria au tras cel mai mult economia în jos. În același timp, o mare parte parte din economie este din servicii și industrie. Programele de revenire vor fi direcționate acolo unde valoarea adăugată e mai mare", a mai arătat Florin Cîțu.

Citește și:

CORONAVIRUS LIVEBLOG. Ce se întâmplă în România și în lume. Informații verificate

Coronavirus. Cum și de unde se mai împrumută România pentru a face față epidemiei

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro