Un studiu desfasurat pe 1.761 de indivizi proaspat casatoriti care au fost monitorizati timp de 15 ani, ajunge la o concluzie care poate descuraja. Dupa doi ani de la „punerea pirostriilor”, implicarea emotionala, cunoscuta popular sub denumirea de dragoste, elementul principal care a dus la solemna legare a destinelor, se stinge incet, dar sigur.
Dupa cei doi ani decisivi de casnicie, dragostea pasionala intre parteneri, implicare romantica, dispar, locul fiindu-le luat de un alt fel de sentimente. Daca totul merge bine, iubirea descrisa de poeti, cantata in serenade sau pasiunea dusa la extrem in telenovele, se transforma intr-o dragoste amicala in vederea unei bune colaborari intre parteneri. Aceasta schimbare isi are sursa in natura umana, care se obisnuieste si se adapteaza schimbarilor din viata. Pasiunea „face ravagii” la inceputurile relatiei, dupa care se stinge, deoarece oamenii devin foarte familiari cu sentimentul si nu ii mai acorda atentie, fiind considerat un element de rutina.
Cercetatorii spun ca nici nu ar fi benefic sa fim manifestam tot timpul o dragoste pasionala si obsesiva pentru o alta persoana, iar varietatea sexuala este un element al evolutiei rasei umane, prevenind incestul. Ideea principala este ca, la un moment dat dupa casatorie, dupa ce partenerul sau partenera devine familie, atractia sexuala dispare datorita acestei obisnuinte, acestei rutine care se instaleaza intre parteneri. Pentru ca o relatie sa ajunga sa fie una de durata, partenerii trebuie sa se reinventeze periodic pentru a avea o casnicie sanatoasa.
Conform studiului realizat in colaborare de catre cercetatori europeni si americani, renasterea pasiunii, reinventarea cuplului, asta in cazul cei doi rezista la provocarile vietii, are loc dupa 20 de ani de la casatorie cand copiii le pleaca de acasa si au libertatea de a se redescoperi, de pleca intr-o a doua luna de miere, scrie New York Times.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro