Firme romanesti in premiera la targul international de mobila The Furniture Show

Programul de promovare a exporturilor a inclus pentru prima data in calendarul expozitional targul de la Birmingham. Departamentul de Comert Exterior si Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si-au propus cresterea exporturilor spre Marea Britanie. Initiativa cuprinsa in Stategia Nationala de Export este un proiect mai amplu ce urmareste prin participarea firmelor romanesti la evenimentele internationale diversificarea exporturilor romanesti de mobila pe pietele europene.

Unsprezece marci reprezentantive din industria mobilei din Romania (Alprom, Elvila, Famos, Imar, Imob, Juso, Mobtap-Alprom, Nord Arin International, Serico, Silvarom si Transilvania Prodcution) participa in aceste zile la targul international de mobila “The Furniture Show” din Birmingham, Marea Britanie.

“In prezent Maria Britanie ocupa locul 6 in ierarhia exporturilor, cu mult sub potentialul unei piete cu cerere dinamica si creatoare de tendinte in comportamentul consumatorilor. Vom include acest targ in programul de promovare a exporturilor in urmatoarele 2 sau 3 editii si vom sprijini firmele romanesti cu fonduri de la bugetul de stat, alocate acestui program. Prin cresterea exporturilor directe in Marea Britanie ne-am propus pozitionarea acesteia in primele trei piete de export romanesc, alaturi de Franta si Germania”, declara Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comert.

Firmele romanesti intentioneaza sa exporte mai agresiv pe piata Marii Britanii, prezentand la acest targ colectii adaptate la cerintele pietei britanice in cadrul unui pavilion national desfasurat pe o suprafata de 400 mp.

Participarea la acest targ face parte din programul de branding al sectorului mobila, initiat recent de Departamentul de Comert Exterior, prin care se urmareste diversificarea exporturilor romanesti de mobila pe piete potentiale, in special statele europene.

Iuliu Winkler mai precizeaza ca prin programul de branding al sectorului autoritatile si mediul de afaceri urmaresc o recunoastere internationala a designului romanesc de mobilier, iar “aceptarea pe piata britanica a sortimentelor romanesti de mobila poate fi o carte de vizita pentru toti exportatorii romani”. (MEC)