Firea vrea să conteste rezultatul votului. Există „semne” că „nu e cu realitatea”

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, candidatul PSD pentru încă un mandat, învinsă la alegerile de duminică de candidatul independent Nicușor Dan, spune că vrea să conteste rezultatul alegerilor, deși termenul de contestare a lor a expirat de ieri. 

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Gabriela Firea marți seară la RTV.

Ea spune că „există semne că rezultatul votului nu este tocmai cu realitatea” și susține că în jurul prânzului ar fi fost cu câteva procente deasupra lui Nicușor Dan.

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan", a declarat Gabriela Firea la RomaniaTV.  

 

Sursa: europalibera.org