Finantare Phare pentru turismul rural morararit si panificatie

ianuarie 14, 2008

Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj a obtinut doua granturi in valoare totala de peste 100.000 euro pentru proiectele depuse in cadrul Programului Phare 2005 CES DRU - Promovarea Capitalului Uman. Avand ca punct de plecare necesitatea cresterii competitivitatii companiilor romanesti in contextul integrarii acestora pe piata unica europeana, cele doua proiecte vizeaza cu prioritate formarea si dezvoltarea abilitatilor manageriale pentru administratorii pensiunilor turistice si managerii unitatilor din industria de morarit si panificatie din Regiunea Nord-Vest.

In acest sens, unul dintre proiecte are in vedere cresterea competitivitatii sectoriale a intreprinderilor din morarit si panificatie prin perfectionarea a 40 de persoane, cu functii de decizie si control, pentru asimilarea si aplicarea de noi metode in managementul de top si de linie in cadrul respectivelor companii. Activitatile de perfectionare se vor realiza conform curriculei 'Management – Competente Compuse', curs de perfectionare manageriala derulat de Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si autorizat de MMSSF/CNFPA. Proiectul va avea astfel o dubla valenta: de perfectionare manageriala si de crestere a competitivitatii acestei importante subramuri a industriei alimentare prin oferirea de competenta si instruire specifica in domeniul bunelor practici manageriale. In vederea continuarii si multiplicarii efectelor proiectului dincolo de grupul tinta si de perioada de desfasurare a acestuia, proiectul se va finaliza cu constituirea, in cadrul APM Cluj, a unui Centru de Excelenta in Management.
Cel de-al doilea proiect vizeaza sustinerea antreprenoriatului in turismul rural regional prin cursuri de calificare profesionala destinate formarii si certificarii de competente profesionale necesare administrarii pensiunilor turistice. De aceste activitati formative vor beneficia gratuit 44 de persoane. In documentele de planificare regionala a dezvoltarii Regiunii Nord-Vest, turismul este catalogat 'sector de sustinere', considerandu-se ca exista 'conditii favorabile pentru a construi competente specifice si pentru a asigura avantaje competitive in plan national si global'. In acest context, tinand cont de 'nivelul redus de calificare si specializare a fortei de munca din turism', cresterea calitatii serviciilor turistice este considerata o prioritate. Luand act de aceste prioritati, Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj, formator recunoscut de competente profesionale pentru turism si alimentatie publica, va implementa acest proiect in vederea maximizarii oportunitatilor de dezvoltare a serviciilor turistice in zona Muntilor Apuseni. In finalul proiectului, in cooperare cu Complexul Turistic Milenium din Gilau, va fi constituit Centrul Pilot de Formare Profesionala pentru Turismul Rural.
Firmele si persoanele interesate de aceste oportunitati de formare profesionala si perfectionare manageriala sunt invitate sa contacteze Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro