Finansbank Romania isi schimba numele in Credit Europe Bank Romania

In luna august 2006 Finansbank A.S. Turcia, fosta banca mama a Finansbank Romania, si-a anuntat asocierea cu Banca Nationala a Greciei, care a achizitionat pachetul de control format din 46% din actiuni contra sumei de 2.3 miliarde USD, Finansbank A.S. Turcia fiind evaluata la 5 miliarde USD.

Reteaua internationala a Fiba Grup, detinuta de Fiba International Holding NV, cu o valoare totala a activelor de peste 9 miliarde USD si cu un capital al actionarilor de peste 1 miliard USD, este constituita din multiple investitii financiare si de retail in Romania, Olanda, Elvetia, Rusia si Ucraina. Astfel, incheierea afilierii bancii la Finansbank Turcia si la brandul “Finans”, ofera bancii Finansbank Romania si celorlaltor entitati din Fiba Grup oportunitatea de a-si crea un nou brand si o noua identitate.

Ca urmare, noul brand sub care va actiona pe piata Finansbank Romania va fi CREDIT EUROPE BANK ROMANIA, schimbarea oficiala preconizandu-se a se realiza in urmatoarele luni.

Politica de rebranding va fi implementata si bancilor afiliate din Rusia, Olanda, Elvetia si Ucraina, ca banci subsidiare ale FIBA International Holding N.V.

Romania continua sa reprezinte o piata importanta pentru banca. Cu un capital al actionarilor de peste 75 milioane EUR, o valoare totala a activelor de 750 milioane EUR si cu peste 20 de ani de experienta internationala in domeniul bancar, banca va continua sa ofere aceleasi servicii de calitate pe care clientii deja le cunosc.

“Banca noastra va continua sa existe ca aceeasi entitate, iar activitatile de business, politicile interne si operatiunile vor ramane neschimbate. Relatiile contractuale cu clientii si partenerii nostri vor ramane si ele neschimbate. Numerele de cont, codurile PIN ale cardurilor, persoanele de contact ale bancii cu clientii, adresele si numerele de telefon vor fi aceleasi. Singura diferenta va consta in adoptarea noului nume in adresele de web ale site-urilor noastre si semnaturilor din e-mailuri. In afara modificarii de nume si de identitate corporativa vom ramane aceeasi banca, ce va oferi clientilor ratele si conditiile atractive cu care i-am obisnuit. In plus, vom lansa si promova produse inovative pentru a servi cat mai bine nevoilor clientilor nostri si pe viitor.”, afirma Dl. Tamer Ozatakul, Presedintele Finansbank

Agentia de publicitate desemnata a se ocupa de implementarea si comunicarea rebrandingului Finansbank este Maximize Communications. Partener de traditie al Finansbank, agentia va desfasura campaniile de comunicare a schimbarii identitatii de marca ale produselor si serviciilor bancii pe parcursul anului 2007. (atitudinea.ro)