Finans Credit: creditul ipotecar cu perioada de rambursare de pana la 30 de ani!

Finans Credit Ipotecar a lansat un pachet de servicii ipotecare unic in Romania: 30 de ani pentru rambursarea creditului ipotecar, in rate lunare egale. Creditul, prin perioada lunga de rambursare, ofera clientilor posibilitatea de a reduce sacrificiile care se fac pentru achizitionarea unei case si de a-si trai viata fara griji suplimentare, asa cum se intampla in cazul sistemului de creditare imobiliara. Ratele lunare mici permit clientului sa se concentreze asupra altor activitati ale vietii cotidiene sau sa-si permita activitati care in mod normal sunt amanate sau chiar neglijate: iesiri cu prietenii, concedii in tara sau strainatate. Astfel, confortul si viata sociala a familiei nu are de suferit.

Creditul ipotecar se adreseaza persoanelor fizice de cetatenie romana, rezidenti in Romania, cu varsta de minim 18 ani. Se accepta si codebitori, cu conditia ca acestia sa fie rude de gradul I cu solicitantul si sa locuiasca la aceeasi adresa cu acesta.

Creditele ipotecare sunt destinate achizitiei de locuinte (locuinte permanente sau temporare ori case de vacanta), constructiei de locuinte, precum si renovarii locuintelor (modernizarea, consolidarea sau extinderea locuintei). Dobanda este revizuibila la fiecare 6 luni, respectiv la 30 iunie si la 31 decembrie ale anului. Avansul solicitantului trebuie sa fie de cel putin 25% din valoarea investitiei finantate prin creditul ipotecar; garantia ceruta este ipoteca de gradul I asupra imobilului ce face obiectul investitiei si/sau asupra altor imobile. Se solicita si garantie reala mobiliara asupra veniturilor solicitantului si a codebitorilor, daca este cazul.

Perioada de rambursare este de maxim 30 de ani pentru achizitia si constructia de locuinte, iar pentru renovarea locuintelor aceasta este de maxim 15 ani. Se acorda perioada de gratie de maxim 12 luni in cazul creditelor pentru constructii.

Pachetele Finans Credit Ipotecar au fost bine primite pe piata ipotecara, din punctul de vedere al analistilor economici. Astfel, in urma unui rating intocmit de CBRichardEllis pentru revista «Piata Financiara», in topul 10 al creditelor ipotecare in Euro, oferta societatii Finans Credit Ipotecar s-a situat pe locul 2. Aceasta demonstreaza ca Finans Credit Ipotecar a inteles foarte bine specificul si, mai ales, nevoile pietei ipotecare din Romania.

In analiza realizata, revista « Piata Financiara » considera ca: «cel mai bun produs de creditare nu este neaparat cel mai ieftin sau cel mai usor de obtinut, ci acela care reuseste sa imbine cel mai eficient toate facilitatile pe care le presupune un credit pentru locuinte. Produsul are cea mai mare perioada de rambursare, in conditiile unei dobanzi avantajoase. Societatea Finans Credit Ipotecar SA practica o marja cuprinsa intre 6,5 si 6,8 puncte procentuale peste EURIBOR, in functie de valoarea imprumutului solicitat.»

Campania de promovare se desfasoara pe mai multe canale media (presa scrisa, radio, internet) si se adreseaza in special tinerilor si familiilor tinere care doresc sa achizitioneze o locuinta.

Finans Credit Ipotecar a fost infiintata in decembrie 2004, de Finansbank Holland – ce detine 99% din actiuni, are un capital social de 3 milioane Euro, subscris si varsat integral.