Filmele de pe Internet vor putea fi vizionate direct pe televizor

Amazon.com Inc. si TiVo Inc. vor incepe sa testeze miercuri, un serviciu care le permite utilizatorilor sa vada videourile cumparate sau inchiriate pe internet, direct pe televizor, intr-o incercare de a lega computerele si televizorul, ne anunta Reuters.

Anuntul celor doua companii vine la o zi dupa ce Wal-Mart Stores Inc. a introdus o noua versiune test a serviciului sau de downloadare a videourilor, care este de altfel prima incercare de a avea sprijinul tuturor studiourilor de filme de la Hollywood.

Filmele si emisiunile TV de la “Amazon Unbox on TiVo” vor fi disponibile spre downloadare intr-un spatiu al clientior TiVo de pe calculator pentru ca acestia sa poata sa le difuzeze pe televizor.

“Este superb pentru clienti sa poata vedea diverse continuturi de pe YouTube online dar cand vine vorba de emisiunile de durata sau de filme, pentru majoritatea oamenilor nu este televiziune daca nu este urmarita de pe televizor.” a declarat seful executiv al TiVo, Tom Rogers.

Serviciul este un test adus ca si noua varianta pentru cei care isi impart timpul intre cautarea pe internet, jucatul pe computer si urmarirea presei traditionale.

Acesta va permite utilizatorilor TiVO sa inchirieze sau sa cumpere filme si showuri de televiziune de la studiouri si retele cum ar fi CBS, News Corp.’s Fox Entertainment Group, General Electric Co.-controlled Universal Studios Home Entertainment si Time Warner Inc.’s Warner Bros. Entertainment.

Doritorii isi vor procura video-ul de pe computer de unde vor putea face si plata. Continutul nu va putea fi insa copiat pe dvd-uri.

Clientii vor putea sa isi cumpere episoade pentru 1.99 USD, iar majoritatea filmelor vor costa intre 9.99 USD si 14.99 USD pentru a fi cumparate si 1.99 USD pentru inchiriere. Videourile procurate vor fi stocate intr-o lista personala pe Amazon.com destinata fiecarui client pentru a permite accesul ulterior.

Amazon si TiVo testeaza sistemul care se asteapta sa fie disponibil in curand in cazul a mai mult de 1.5 milioane de spatii TiVo cu conexiune la internet foarte buna.

Doritorii nu pot inca sa aiba acces la titlurile Unbox direct pe televizor dar tocmai aceasta este preocuparea celor doua companii a declarat Rogers, seful executiv al TiVo. (atitudinea.ro)