Filme motivaționale care îți pot schimba viața

Filmele motivaționale sunt acele filme care transmit un mesaj puternic și reușesc să te pună pe gânduri la sfârșit, să te îmbărbăteze sau să te energizeze încât să te simți motivat și inspirat. Iată câteva dintre filmele care merită să fie văzute într-o viață:

Pay it forward 

Cum poti schimba lumea? Începand cu tine și cu cei din jurul tău. O simplă temă la școală transformă o întreagă comunitate. Trevor primește o temă pentru acasă care constă în găsirea unei idei pentru îmbunătățirea întregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, ca acea persoană, la randul ei să “dea mai departe”, continuând în acest mod. Ceea ce pare a fi inițial un eșec, este de fapt un succes total ale cărui efecte nu se văd imediat.

 

Forrest Gump

Un film despre un om cu grad scăzut de inteligență care, în ciuda handicapului său, a realizat multe lucruri mărețe de-a lungul vieții sale. Acesta se luptă să își depășească defectele. Se căsătorește cu singura lui iubire, Jennie, care moare după ce îi naște un fiu. Acum el trebuie să aibă grijă de micuț și să se asigure că va trai o viață normală. ”Forrest Gump” este povestea unui om care a dovedit că hotărârea, curajul și dragostea sunt mult mai importante decât inteligența.

 

Million Dollar Baby

Filmul relatează povestea lui Maggie Fitzgerald, o chelneriţă obişnuită care s-a mutat din Ozarks la Los Angeles având dorința de a deveni campioană de box. Mai mult decât atât, dorinţa ei este de a fi antrenată de legendarul antrenor de box Frankie Dunn. Filmul este o poveste profundă despre hotărâre, putere şi dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.

 

A beautiful mind

Filmul este drama intensă a unui geniu adevărat, un matematician în viață, care pune la punct o teorie economică și devine cunoscut în lumea matematicienilor. Dar ascensiunea sa rapidă în stratosfera intelectualității își schimbă dramatic cursul când geniul său nativ este sufocat de schizofrenie. Înfruntând niște încercări care pe alții i-ar fi pus la pământ, el revine la viață și în activitate datorită soției sale. Dupa decade de luptă cu boala, el iese triumfător și primește premiul Nobel în 1994.

 

The pianist

Filmul este bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann și este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, datorită originii sale evreieşti este forţat ca pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei să ducă o viaţă de fugar pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro