Filantropica a obtinut premiul TV5 pentru cel mai bun film Francofon

Producţia cinematografică “Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, a obţinut “Premiul TV5 pentru cel mai bun film francofon” în cadrul “Festivalului de film Francofon din Republica Elenă”.

Pelicula lui Nae Caranfil a fost prezentată în cadrul acestui festival la iniţiativa Ambasadei României la Atena, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Afacerilor Externe.

Premiul a fost înmânat ambasadorului României la Atena cu ocazia unei ceremonii organizate la “Attikon Film Center” din Atena de către Ministerul elen al Culturii, Ambasada Franţei în Republica Elenă şi Primăria Municipalităţii Atena.

La ceremonie au participat peste 500 de persoane, printre care numeroase personalităţi ale vieţii politice şi culturale elene, membri ai corpului diplomatic acreditat la Atena, reprezentanţi ai presei elene şi străine din Grecia.

De asemenea, pe lista laureaţilor ediţiei din acest an a “Festivalului de film Francofon din Republica Elenă” s-a înscris şi cineastul român Radu Mihăileanu, stabilit la Paris, care a obţinut “Premiul oraşului Atena pentru cel mai bun film francez” cu producţia cinematografică “Va, vis et deviens”.