FIFA si UEFA forteaza eradicarea meciurilor trucate

septembrie 7, 2012

Problema trucarii meciurilor de fotbal se agraveaza iar acestea sunt din cauza pariurilor ilegale. Daca meciurile sunt trucate, atunci fotbalul este o chestiune de sansa.

Fie ca se afla la inceputul unei noi saptamani sau tocmai ce a intrat in weekend, pariorul isi petrece o buna parte din timp uitandu-se ore intregi pe statistici fotbal, clasamente, procentajul victoriilor pe teren propriu, media de goluri per meci, lista jucatorilor accidentati/ suspendati, istoricul ultimelor partide dintre cei doi adversari, etc, absolut totul impachetat and ready to go, cum ar spune americanul. In ciuda opiniei generale, banii cei mai multi se fac pe campionatele mai putin cunoscute publicului larg, in care implicatia caselor de pariuri este la un nivel foarte scazut spre deloc.

Pana in urma cu cateva sezoane, de exemplu, Republica Moldova nici nu exista pe harta caselor de pariuri, care, fie vorba intre noi, bloca meciuri de Liga 1 in grupa mare. Astfel, erau sanse mari ca biletul zilei la fotbal sa iasa, de vreme ce in multe dintre confruntarile unei etape se stia aproape dinainte rezultatul final.

Astazi insa, odata cu aparitia caselor de pariuri online si in mod implicit globalizarea sportului, doar uitandu-ne pe siteuri de rezultate live, putem constientiza aproape instantaneu ca totul functioneaza taman invers fata de cum eram obisnuiti. Extrem de multe partide masluite in Scandinavia, acolo unde nu mai departe de vara anului 2012, s-a descoperit o serie de nereguli ce au atras atentia presei. Echipe care conduceau cu 3-0 pe tabela si incheiau meciul cu 3-4 sau chiar si mai rau, au intrat imediat sub radarul celor care au ca principala sarcina eradicarea meciurilor aranjate.

Mai mult sezonul curent de Liga 1 Bergenbier ridica semne de intrebare cel putin la doua partide disputate in primele sapte etape, si anume: Astra Giurgiu - Steaua Bucuresti 3-4 si Astra Giurgiu - Concordia Chiajna 6-3, partida la finalul careia am putut contoriza cel putin doua greseli flagrante in dreptul experimentatului fotbalist Florin Maxim (lipsa de marcaj, respectiv un hent stupid in urma caruia Astra a beneficiat de o lovitura de pedeapsa).

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro