Fideli fast-food-ului si dupa un atac de cord

februarie 22, 2011

Ar parea foarte normal ca iubitorii de mancaruri fas-food sa renunte la aceste obiceiuri si sa adopte o dieta sanatoasa dupa ce au suferit de un atac de cord, relateaza Reuters.

Oricat ar fi de devotati acestui tip de hrana, unii reusesc sa se lase definitiv, in timp ce altii  revin la vehile obiceiuri, dupa doar sase luni de la intorcerea de la spital si viziteaza restaurantele preferate, cel putin o data pe saptamana. Aceste rezultate au reiesit in urma unui studiu publicat in Jurnalul American de Cardiologie.

Sondajul, realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri, SUA, pe un esantion de 2 500 de pacienti cu probleme cardiace. 884 (36%) au raspuns, in timp ce se aflau inca internati dupa atacul de cord, ca au consmat meniuri fast-food in mod frecvent in luna premergatoare atacului, unde frecvent inseamna cel putin o data pe saptamana.

La sase luni dupa externare, pacientii au fost intrebati din nou daca mai mananca sau nu fast-food, iar 503 dintre subiecti au recunoscut ca isi iau cate un meniu cel putin o data pe saptamana. Consumul de produse fas-food a scazut simtitor fata de cel inregistrat inainte de internarea in spital. Cei care nu se lasa si mananca acest tip de preparate sunt, de obicei tineri, barbati care lucreaza fizic sau pacienti cu un nivel mai scazut de educatie.

Persoanele mai in varsta constientizeaza pericolele la care se expun si resesc sa excluda fast-food-ul din meniul lor obisnuit, orientandu-se spre o dieta sanatoasa.

 

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro