Fetita de 5 ani obligata sa semneze un contract prin care sa promita ca nu va ucide pe nimeni

Mama copilei, Rebecca, a povestit revoltata ca fiica sa nici nu cunostea majoritatea termenilor din documentul respectiv. „Elizabeth ne-a intrebat cand a ajuns acasa: Mami, ce inseamna «sinucidere»? Tati, ce inseamna «sinucidere»?”.

Formularul i-a fost inmanat fetitei deoarece aceasta, in joaca, a indreptat un creion spre unul dintre colegii sai, ca si cum ar fi fost un pistol, si s-a prefacut ca il impusca. Anterior, la ora de educatie plastica, Elizabeth desenase pe fisa sa o arma.

Directorul scolii ER Dickson din Mobile, Alabama, a intocmit contractul in care semnatarul se angaja sa nu ucida pe nimeni din scoala si, de asemenea, sa nu comita suicid. Fetitei i-au fost puse si diverse intrebari, fiind intrebata, printre altele, daca este deprimata. Aceasta nu a inteles mare lucru din interogatoriul la care a fost supusa, abia reusind sa-si scrie, stangaci, prenumele pe foaia de hartie.

Indignata, mama fetei a solicitat autoritatilor luarea de masuri in acest sens, mai ales ca, in mod legal, legea statului Alabama nu permite minorilor sa semneze contracte.

Sursa: Metro