Festivalul Internațional „Trés Courts“ aduce filme de trei minute

Luni este ultima zi a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj „Trés Courts“ la București. Astăzi mai puteți profita de festival mergând la cinema ,,Elvira Popescu” de la Institutul Francez din București. Festivalul „Trés Courts“ prezintă o selecție de 44 de filme atât din România, cât și din străinătate. Durata acestora este de cel mult trei minute. Filmele vor fi prezentate în două părți a câte o oră fiecare.
De asemenea, în cadrul Festivalului se organizează o competiție de scurtmetraje numită Paroles de Femmes, pentru care au fost selecționate 19 filme. Acestea vor dura aproximativ o oră și vor prezenta puncte de vedere ale femeilor. O altă competiție organizată de Institutul Francez din România este ,,Around the Trés Courts”, care promovează telentele locale. Pentru această competiție au fost alese 15 filme, ele fiind proiectate în orașele gazdă a Festivalului din România și Republica Moldova.
De la documentar la animație și până la ficțiune, o multitudine de genuri vor fi prezente la Festivalul „Trés Courts“. Filmele sunt realizate de profesioniști, dar și de amatori. Regizorul care va primi cele mai multe voturi din partea spectatorilor va câștiga Premiul publicului.