Festivalul Dramaturgiei Românești urmează să se desfășoare la Timișoara

Festivalul Dramaturgiei Românești (FDR), organizat de către Teatrul Național, cu sprijinul Ministerului Culturii, este un eveniment vast, apreciat atât la nivel național, cât și internațional. Festivalul a fost  cooptat în European Festivals Association, lucru ce a sporit vizibilitatea europeană a  evenimentului.

FDR se va desfășura în 2014 la Teatrul Național din Timișoara. Este împărțit în două etape, astfel: secțiunea FDR între 14-18mai, iar secțiunea FEST (spectacole internaționale) între 10-17 iunie.  Secțiunea Fest include și spectacole în aer liber, concerte și teatru-dans. Festivalul a fost împărțit în secțiuni diferite pentru a dobândi o întindere mai mare și pentru a oferi publicului mai multe producții.

Calendarul FEST-FDR2014 este următorul:

Miercuri 14 mai 2014

ora 18:00 – Sala 2 A FOST ODATA LA TIMISOARA, un spectacol de Peter Kerek / Teatrul National Timisoara

ora 19:00 – Studio “Utu” NU NE-AM NASCUT LA LOCUL POTRIVIT de Alice Monica Marinescu si David Schwartz / regia David Schwartz / Asociatia O2G Bucuresti

ora 21:00 – Sala Mare SOLITARITATE, un spectacol de Gianina Carbunariu / Teatrul National “Radu Stanca”, Sibiu

Joi 15 mai 2014

ora 17:00 – Jazzissimo GREEN HOURS! BEST OF, show teatral site – specific serial de Maria Manolescu si Peca Stefan / Regia artistica Andreea Valean dramAcum / Teatrul Luni de la GreenHours Bucuresti

ora 19:00 – Sala Mare SANZIANA SI PEPELEA de Vasile Alecsandri / regia Alexandru Dabija / Teatrul National Cluj-Napoca

ora 21:00 – Sala 2 TIPOGRAFIC MAJUSCUL, un spectacol de Gianina Carbunariu / Teatrul Odeon, Bucuresti

Vineri 16 mai 2014

ora 17:00 – Studio “Utu” CARPATHIEN GARDEN un spectacol de Radu Iacoban / Godot Café – Teatru, Bucuresti

ora 19:00 – Sala 2 BUCHAREST CALLING de Peca Stefan/ regia Andi Gherghe / Studio Yorick, Targu-Mures

ora 21:00 – Sala Mare PUNCT TRIPLU, un spectacol de Bogdan Georgescu / Teatrul National Targu-Mures, Compania “Liviu Rebreanu”

ora 22:30 – Jazzissimo MOMENT POETIC stand-up comedy de Dragos Pop

Sambata 17 mai 2014

ora 19:00 – Sala 2 EFECTUL GENOVESE de Alina Nelega / regia Gavril Cadariu /Teatrul National Targu-Mures, Compania “Liviu Rebreanu”

ora 21:00 – Sala Mare DONTCRYBABY de Catinca Draganescu, dupa Scufita Rosie de Fratii Grimm / un spectacol performance de Eugen Jebeleanu /Teatrul LUNI & Compagnie 28

Duminica 18 mai 2014

ora 17:00 – Studio “Utu” PISICA VERDE de Elise Wilk / regia Cristi Juncu /UNATC Bucuresti

ora 19:00 – Sala Mare DREAMING ROMANIA creatie colectiva / Teatrul FIX, Iasi

ora 21:00 – Sala 2 CABARETUL CUVINTELOR de Matei Visniec / regia Stefan Iordanescu / Teatrul National Timisoara, in colaborare cu Teatrul Municipal din Turda.

“FDR este o secţiune care îşi propune să creeze o platformă a spectacolului de teatru pe text românesc şi FEST o componentă internaţională şi multidisciplinară care celebrează arta spectacolului în diversitatea sa absolută şi în dialogul direct cu cele mai diferite culturi”, spune secretarul literar  Codruţa Popov (sursa: jurnalul.ro).