Festival berlinez de muzica, film si new media la Bucuresti

Transcietes Berlin – Bucuresti este un proiect de schimb cultural interdisciplinar la nivelul celor doua capitale, desfasurat in doua etape. Prima etapa s-a realizat la Berlin in ianuarie 2007 si a constat intr-un festival de muzica si filme romanesti cu tematica bucuresteana. Editia de la Bucuresti se desfasoara in perioada 12-18.03.2007, in 2 locatii centrale bucurestene, Sala Dalles si C.C.S.B. Preoteasa, unde au loc proiectii de filme, arta video, newmedia, concerte de muzica, toate cu tematica berlineza.

Deschiderea oficiala are loc la Sala Dalles, luni 12.03.2007, orele 18.00, in prezenta D-nei Dr.h.c. Susanne Kastner, Vicepresedinte al Parlamentului Federal German, Presedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Germano – Roman si al Deutsch – Rumänisches Forum, precum si a altor personalitati de marca din Germania si Romania.

Evenimentul determina o deschidere ampla a schimbului cultural prin apropierea scenei artistice din Berlin de cea din Bucuresti, precum si o prezentare a noilor trenduri avangardiste si experimentale, caracteristice capitalei germane.