Femeie in coma din cauza ca echipajele de salvare nu au reusit sa intre in bloc pentru a o ajuta

Jocelyn Bennett, insarcinata in 32 de saptamani, se afla in apartamentul sau din Birmingham in momentul in care a suferit o placenta abruptio (separare prematura a placentei). A reusit sa sune la 999 pentru a solicita ajutor, dar a avut dureri atat de mari incat nu a mai apucat sa le raspunda paramedicilor la interfon.

Apelul femeii a fost inregistrat la ora 5:39, iar primele echipaje au sosit cu 12 minute mai tarziu. Neprimind niciun raspuns, acestea au incercat sa sune la vecini, dar nimeni nu a deschis usa. Ulterior, rudele femeii au declarat ca locatarii blocului nu deschid in general cand observa girofarele, de teama sa nu fie un raid al politiei.

Din nefericire, din aceasta cauza, politistii sositi la fata locului au fost nevoiti sa forteze usa, reusind sa intre in bloc abia dupa o jumatate de ora.

Jocelyn suferise un infarct si a fost transportata de urgenta la spital. Momentan se afla in coma, medicii fiind rezervati in privinta recuperarii sale, afirmand ca este posibil sa nici nu-si mai aduca aminte de sarcina, din cauza leziunilor cerebrale.

Chirurgii au fost nevoiti sa faca o operatie de cezariana, in speranta ca le vor salva pe cele doua fete ale victimei. Din pacate, gemenele Melody si Rose prezentau insuficienta multipla de organe, asa incat rudele femeii au decis sa le deconecteze de la aparatele care le tineau in viata artificial.

Revoltate, acestea au solicitat autoritatilor publice sa introduca sisteme eficiente pentru accesul mai usor al echipajelor de salvare in cladiri. Tanara mama a avut ghinion si din cauza faptului ca butonul de urgenta pentru intrarea in bloc era defect in momentul sosirii medicilor.

Sursa: Mirror