Fastuosul Oscar si-a premiat castigatorii

Celebrul Oscar şi-a sărbătorit cu fastul obişnuit cea de-a 79-a editie în teatrul Kodak din Los Angeles. Si de aceasta data premiile nu au oferit prea multe surprize.
Drama The Departed i-a oferit lui Martin Scorsese in sfarsit Oscarul bine meritat pentru regie pe care il ratase cu ocazia altor cinci nominalizari. Coplesit de premiu, Scorsese a cerut sa i se “dubleze cecul” si a povestit cum fanii, fiind alaturi de el il incurajau spundandu-i “ Trebuie sa castigi, trebuie sa castigi.”.
Helen Mirren a fost apreciata ca cea mai buna actrita intr-un rol principal feminin in filmul “The Queen” iar Forest Whitaker ca cel mai bun actor intr-un rol principal masculin. Whitaker a jucat rolul dictatorului din Uganda, Idi Aman in filmul “The Last King of Scotland”.
Celebrul compozitor italian Ennio Morricone a primit un Oscar pentru “magnifica si complexa contributie adusa sountrack-urilor de filme”.
Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit filmului Little Miss Sunshine.
“Piratii din Caraibe” a fost apreciat pentru efectele speciale iar cea mai buna animatie a anului a fost numita “Happy Feet” care a castigat in fata lui “Cars”.
Germania si-a mai adaugat un Oscar primind anul acesta premiul pentru cel mai bun film strain acordat pentru “The Lives of Others”.
O surpriza a fost Oscarul pentru cel mai bun rol secundar masculin care a fost acordat actorului Alan Arkin, pentru prestaţia din “Fiecare se crede normal” in timp ce Jennifer Hudson a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru prestaţia sa din “Dreamgirls”
Cursa cea mai strânsă, cea pentru cel mai bun film, s-a încheiat tot cu victoria “Cârtiţei”, care a făcut ca “Babel”, care a fost nominalizat la şapte categorii şi nelaureat, să fie marele perdant al Oscarurilor.