Facebook nu mai este cool!

Adolescentii sunt poate cel mai exact barometru de trenduri. Ei spun ce gadget-uri sunt cool, ce haine sunt la moda si ce site-uri merita vizitate si utilizate. Se pare ca Facebook, nu se mai numara printre prioritatile adolescentilor, care renunta la conturile de pe reteaua sociala si nu intentioneaza sa revina. Ei migreaza catre site-uri de nisa care se pliaza mai bine pe experientele lor.

Reprezentantii retelei sociale nu recunosc fenomenul si spun ca se exagereaza atunci cand se vorbeste de un declin al utilizatorilor cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani. Chiar daca oficial este negata aceasta tendinta, cifrele arata un declin de 3% in ultimele sase luni al utilizatorilor in 16 si 19 ani. Totusi a crescut traficul de pe mobil.

Cu toate acestea, jumatate dintre adolescentii cuprinsi in aceasta categorie de varsta acceseaza cel putin o data pe luna Facebook, in timp ce doar 29% intra pe YouTube, iar 26% pe Twitter, conform unui studiu GlobalWebIndex.

Chiar daca tendinta de renuntare la Facebook nu este inca foarte pronuntata, cercetatorul Daniel Miller spune ca reteaua sociala nu mai este atat de „cool” cum era in urma cu cativa ani. Motivul este simplu, varsta medie a utilizatorilor a crescut, ceea ce indica foarte clar o reticenta a adolescentilor sa-si creeze conturi noi.

 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro