Fă-ți vara mai ușoară cu ajutorul unui tocător pentru crengi. Cum alegi unul?

mai 27, 2021

Îngrijirea grădinii este una dintre cele mai frumoase activități pe care le poți avea în gospodărie. Însă procesul poate să se transforme foarte ușor într-unul complicat și lipsit de vreo urmă de atractivitate. Totul depinde atât de deschiderea ta către astfel de activități, dar și de instrumentele pe care le folosești pentru a-ți ușura munca. O idee excelentă este aceea de a apela la ajutorul unui tocător de crengi. Acest instrument te va ajuta să scapi de reziduurile vegetale din curtea sau grădina ta, fără prea mari eforturi. Mai mult decât atât, tot prin intermediul tocătorului de crengi vei avea posibilitatea de a fărâmița frunze, crengi, arbuști de dimensiuni reduse, iarba și orice altă formă de impurități vegetale și de a le transforma în îngrășământ natural pentru plantele din grădina ta. Pentru a putea să profiți de aceste oportunități pe care un tocător de crengi ți le poate oferi, este necesar să alegi o variantă de calitate, eficientă, ușor de utilizat și de manevrat și care să nu îți creeze prea mult disconfort la utilizare și nici la depozitare. Parcurge acest articol pentru a afla care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când cauți tocătorul de crengi ideal pentru gospodăria ta.

Cum alegi un tocător de crengi. Criterii esențiale

În general, persoanele cărora le este util un tocător de crengi sunt cele care dețin sau au în grijă o curte sau o grădină în interiorul căreia există arbori și arbuști. Scopul unui tocător de crengi este acela de a mărunți crengile și reziduurile vegetale căzute din arbori sau uscate, iar eficiența poate fi și mai mare dacă rezultatul acestui proces este utilizat apoi pe post de îngrășământ natural. În orice caz, un tocător de crengi eficient îți va ușura foarte mult munca și te va scăpa de mult timp pierdut și de efort irosit cu adunarea și deplasarea crengilor.

 

O caracteristică foarte importantă de care trebuie să ții cont atunci când alegi tocătorul de crengi pentru gospodăria ta este volumul coșului colector. Acesta va determina cât de multe crengi vei putea să aduni și să toci dintr-o bucată, fără a fi nevoit să golești aparatul. De regulă, cele mai mici tocătoare de crengi propun un volum de 20 de litri, iar cele mai mari, destinate utilizării în grădini și livezi de suprafațe întinse, ajung la 65 de litri. Firește, cu cât grădina sau curtea ta are o dimensiune mai mare, cu atât este mai recomandat un tocător de crengi cu un coș colector mai mare.

 

Un alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți alegi tocătorul de crengi este cel reprezentat de zgomotul produs. Dacă vrei să îți toaletezi sezonier grădina și faci asta sub formă de hobby, sigur îți dorești să ai o experiență cât mai plăcută. Zgomotul este un element care poate ruina această experiență, astfel că este de preferat să apelezi la un aparat cât mai silențios. Din fericire, majoritatea modelelor de tocătoare sunt foarte silențioase, mai ales dacă discutăm despre cele electrice. Chiar dacă puterea lor este foarte mare și au în dotare motoare ce pot genera o putere de peste 3000 de wați, tocătoarele de crengi electrice garantează o funcționare care nu te va deranja din punct de vedere auditiv.  În fine, un alt aspect foarte important pe care nu îl poți scăpa din vedere este cel referitor la capacitatea de tocare. Adică ce dimensiuni pot avea crengile pe care tocătorul tău le poate transforma în surcele. Cele mai multe tocătoare electrice pot dovedi, într-un timp rapid, ramuri ce au un diametru de maximum 45-50 de milimetri.

 

Accesează TopStrong.ro pentru a descoperi cele mai tari modele de tocătoare de crengi, disponibile într-o gamă variată. Îți poți alege modelul preferat, în funcție de puterea necesară pentru grădina ta, dar și de bugetul pe care îl ai la dispozție.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro