Extinctor sau instinctor auto? Care e versiunea corectă și de unde îl cumperi pe cel mai bun

Limbajul pe care îl utilizăm in viața de zi cu zi este foarte important, deoarece ne poate ajuta să ne descurcăm în situații critice. La fel de important este și să avem mașina dotată cu echipamente de protecție aflate la un nivel ridicat de calitate și valabile în orice moment al utilizării autoturismului. Elementele precum trusa medicală auto, stingătorul de incendii sau triunghiurile reflectorizante nu sunt doar impuse prin lege, ci și esențiale pentru a avea siguranța că poți să te protejezi pe tine și pe pasagerii mașinii tale, în cazul unui eveniment nefericit. Atunci când vrei să achiziționezi un stingător pentru mașina ta sau chiar pentru altă destinație, precum sediul firmei sau casa în care locuiești, este foarte important să știi cum anume trebuie să îl cauți. Există mai mulți termeni utilizați pentru a defini acel obiect care te poate ajuta să stingi un incendiu. Oamenii caută instinctor auto, stingător auto sau extinctor auto, însă nu toate variantele sunt corecte din punct de vedere lingvistic. Cu ajutorul acestui material vei putea descoperi care termeni sunt corecți și pe care nu trebuie să îi utilizezi, dar și de unde poți cumpăra cel mai bun stingător pentru mașina ta.

Extinctor sau instinctor auto? O singură variantă este corectă

Mai ales când vine vorba despre termenii folosiți în lumea șoferilor, există foarte multe cuvinte care au fost și sunt utilizate în mod necorespunzător. Cumva, șoferii au reușit să dezvolte un adevărat jargon și, deși poate că nu folosesc mereu cuvintele în mod corect, se înțeleg între ei și fiecare știe ce vrea celălalt să spună. Numai că perioada contemporană ne învață că este nevoie să știm ce căutăm atunci când vrem să cumpărăm ceva, mai ales că în mediul online termenii sunt scriși, nu vorbiți. Dacă vrei să îți cumperi un stingător auto, din cauză că cel vechi a expirat sau, pur și simplu, ai o mașină nouă pe care vrei să o echipezi corespunzător, este important să știi ce anume trebuie să cauți pe site-urile de specialitate. În cazul stingătorului pentru incendii, există doi termeni foarte utilizați în rândul șoferilor: extinctor și instinctor auto. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, doar prima variantă este corectă. Al doilea termen este unul argotic și nu are deloc un sens apropiat de cel prin care se înțelege acel obiect care ajută la stingerea incendiilor.

 

Firește, cea mai simplă cale de mijloc și versiunea pe care o poți folosi pentru a scăpa de confuzii și pentru a te face bine înțeles atât în scris, cât și verbal, este cea de stingător auto. Așadar, ai două opțiuni corecte, din punct de vedere lingvisting: extinctor și stingător.

 

De unde cumperi un stingător bun

Dacă te-ai lămurit cu privire la termenii pe care trebuie să îl folosești pentru a te exprima corect, este cazul să afli și cum poți găsi un stingător auto eficient și certificat RAR, pentru mașina ta. Stingătorul auto reîncărcabil este cea mai bună soluție și reprezintă o versiune care funcționează pe bază de pulbere ecologică uscată. Cu un volum de 1000 ml, el este certificat RAR și are o valabilitate de cinci ani. Obligativitatea deținerii unui stingător la bordul mașinilor este impusă prin OUG. 195/2002 și, dacă nu este respectată, amenda pe care o riști este una usturătoare. Dar dincolo de rigorile legii, un stingător este util în primul rând pentru că poate salva vieți.

 

Accesează vesta-magazinonline.ro pentru a descoperi cele mai bune modele de stingător auto, la prețuri excelente și cu un termen de garanție extins.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro