Expozitie – Ziua Mondiala a Cercetasilor

Cercetaşii din toată lumea sărbătoresc în 2007 centenarul cercetăşiei şi totodată 150 de ani de la naşterea celui care a pus bazele întregii Mişcări Scout, Lordul englez Baden Powell. Cu acastă ocazie cercetaşii clujeni vă invită la o nouă expoziţie despre trecutul, prezentul şi viitorul celei mai mari organizaţii de tineret din lume, cu peste 28 de milioane de cercetaşi membri.

Joi 22 februarie la ora 16, la sediul cercetaşilor clujeni din Piaţa Mihai Viteazu nr.25-26(lângă Piaţa Mare) va fi deschiderea oficială a expoziţiei cercetăşeşti, care va fi deschisă până la ora 20:00. În cadrul acesteia vor fi expuse fotografii, cărţi, reviste, filatelie, medalioane, materiale promoţionale, eşarfe din peste 50 de ţări, trofee medalii adunate de cercetaşi din întreaga ţară. De asemenea vor avea loc o serie de proiecţii de filme ale unor proiecte internaţionale în curs de desfăşurare, discursuri ale lui Baden Powell şi alte materiale de promovare a cercetăşiei.

Expoziţia va fi deschisă şi vineri 23 Februarie între orele 16:00 şi 20:00, în timpul concursului de Story Telling, concurs la care va putea participa orice tânăr din Cluj-Napoca cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani. Pentru mai multe informaţii şi înscrieri la concurs puteţi suna la telefon 0745595776 sau puteti scrie la adresa de mail : romnicu@yahoo.com.

Spre deosebire de alte acţiuni de acest gen , această expoziţie cuprinde materiale de o valoare deosebită, atât datorită vechimii şi unicităţii lor cât, a contribuţiei unor oameni deosebiţi din toată ţara cât şi datorita bunăvoinţei Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca.