Expertii in educatie spun: sexul la 13 ani este normal

Un ghid educational publicat de Brook, o organizatie caritabila in domeniul sanatatii sexuale, a generat valuri de proteste in randul parintilor, prin afirmatia ca sexul la varsta de 13 ani ar fi o etapa normala in procesul de crestere al adolescentilor.

Ghidul care, in mod teoretic, se doreste a fi introdus in scoli pentru orele de educatie sexuala, sugereaza faptul ca relatiile sexuale la aceasta varsta sunt „sigure si sanatoase”.

Alte comportamente considerate „normale” in manualul respectiv pentru copiii de 13-17 ani sunt pasiunea pentru pornografie, conversatiile cu continut sexual explicit, precum si relatiile sexuale (de diverse tipuri) intre parteneri de acelasi sex sau de sex diferit. In plus, pentru copiii de 9-13 ani, masturbarea si utilizarea limbajului sexual sunt de asemenea privite ca lucruri perfect normale.

Multe organizatii familiale critica aceasta initiativa, sustinand ca este ilegala; conform reglementarilor in vigoare, varsta legala pentru intretinerea relatiilor sexuale este cel putin 16 ani. „Niciun profesor nu ar trebui sa incurajeze sau sa tolereze vreodata comportamentele ilegale sau riscante ale tinerilor”, au declarat reprezentantii unor astfel de organizatii.

Sursa: The Telegraph