Experienta mea cu produsele bio

aprilie 13, 2018

Niciodata nu am fost adepta dietelor, pentru ca dincolo de nevoia de hrana exista anumite placeri legate de mancare, însă din pacate suntem judecati după dimensiuni, greutatea punandu-ne în situatia de a ne influența serios existența.
De aceea am simtit nevoia sa adopt o „dieta echilibrata”, Ce înseamnă asta?, o dieta echilibrata insemnand în esenta o alimentatie bazata pe alimente cât mai diversificate (mananc orice dar cu masura), sunt atenta si nu-mi privez organismul de la anumiti nutrienti esetiali.
Urmatoare intrebare ar putea suna cam asa „Ce tipuri de alimente sa consumam si cu câtă regularitate?”
Ca raspuns aș sugera ca toate mesele pe care le luati acasa sau macar majoritatea dintre ele sa fie cât mai dese dar în cantitati reduse, evitand cât mai mult posibil mancarea fast food sau cea semipreparata în care exista tot felul de ingrediente mai putin sanatoase sau chiar periculoase întâlnite sub diverse denumiri ascunse.
Gatind acasa putem controla si verifica exact alimentele pe care le consumam, spre deosebire de luatul mesei în oras acolo unde nu stim cu exactitate cât de proaspete sau ce ingrediente se afla în mancare.
Dar ce te faci când nici chiar alimentele pe care le procuram în folosul gatitului acasa din piete sau supermarketuri nu mai au mai nimic nutritiv în ele fiind pline de chimicale nocive si nesanatoase pentru organism?
Fiind mereu adepta dietelor echilibrate si asociate, considerand ca cel mai usor mod de a slabi este bazat pe o cura de slabire pe care organismul nu o simte.
La început mi-a fost destul de greu sa accept ca mai toate alimentele pe care mi le cumparam frecvent si ulterior le consumam erau pline de adaosuri nesanatoase (chimicale).
Nici chiar binecunoscutele fructe pline de vitamine nu erau atât de sanatoase pe cât credeam eu ca sunt consumandu-le, iar aşa-zisele legume româneşti nu aveau nici un gust, parca mancam cauciuc.
Toate aceste legume si fructe delicioase pe care le consumam cu placere în copilărie sunt pe cale de dispariţie, în dauna hibrizilor creaţi de agricultura industrială pentru a răspunde unei singure cerinţe: productivitatea.
Adevărul trist despre fructele si legumele de la piata este ca din dorința noastra de a le consuma tot anul, am reusit sa sa le prelungim viata pe tarabe, dar le-am pierdut gustul si aroma de altadata
Intr-o societate unde mancarea procesata si fără gust este în topul preferintelor de consum, plina de cele mai multe ori de multi aditivi, substante chimice si conservanti, am încercat sa găsesc alternative noi.
In căutarea mea disperată de a găsi solutii noi, o prietena declarata fiind vegana mi-a adus la cunoștința termenul de produse bio.
Auzisem de acest termen dar sa fiu sincera niciodata nu am căutat informații suplimentare despre el.
Uite ce am găsit:
Un produse bio nu este altceva decât un produs obtinut din culturi fără pesticide, aditivi, compusi sintetici sau chimici ce conține doar ingrediente ecologice si naturale fiind astfel crescute în armonie cu natura si mediul inconjurator.
Produsele bio sunt supune unor legi extrem de exigente, ce nu contin chimicale care sa ne otraveasca organismul asa cum o fac restul alimentelor intalnite adesea in comert.
Spre deosebire de legumele din supermarketuri obtinute cel mai probabil din seminţe hibride, produsele bio provin dintr-un soi de seminţe tradiţionale mult mai sanatoase si asta pentru ca provin dintr-un sistem agricol ce nu foloseste pesticide sau fertilizatori chimici.
Cel mai probabil legumele si in general toate alimentele de la noi din supermarketuri sunt produse pe care altii le arunca si le cumparam noi.

In Romania recunoastem un produs ca fiind certificat bio prin inscriptionarea in dreptul etichetei o sigla nationala “ae”.
Un produs bio inscriptionat astfel demonstreaza ca produsul este intradevarul unul 100% catalogat drept bio.
Sigla “ae” nu face altceva decat sa instiinteze consumatorii ca produsul provine dintr-o agricultura sigura ecologica, certificata si aprobata de un organism de inspectie.
Alegerea unui produs catalogat drept unul bio in detrimentul unui produs conventional poate însemna investirea în propria sanatate.

Chiar daca aceste produse au preturi mult mai ridicate si asta datorita procesului de crestere mai indelungat, eu zic ca merita sa investeti bani pentru sanatatea ta cat si pentru natura.

Romanii sunt tot mai deschisi catre produsele bio lucru confirmat in urma aparitiei tot mai mare a magazinelor dedicate acestor produse.
Biocorner este si el unul dintre magazinele ce detine un lant de produse diversificate bio printre care intalnim: produse de baza de la fructe și legume, pește și carne proaspătă pana la produse cosmetice.
Majoritatea produselor listate în magazin sunt provenite din afara tarii și sunt bio în proporție de 99%, avand dubla certificare internațională și locală.

In urma achizitionarii de alimente bio vom beneficia de toate vitaminele si nutrientii esentiali organismului, fara ca macar mediul inconjurator sa fie afectat in vreun fel.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Experienta mea cu produsele bio

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro