Exista contraindicatii in ceea ce priveste tratamentul cu implant dentar?

martie 12, 2023

Este deja bine cunoscut faptul ca implantul dentar este una dintre cele mai moderne si eficiente solutii de restaurare dentara, indiferent de numarul de dinti lipsa. In plus, acesta are numeroase avantaje si beneficii, motiv pentru care a devenit un tratament foarte popular si des efectuat in clinicile de stomatologie.

Locuitorii Capitalei care au nevoie de restaurarea danturii cu implant dentar in 13 Septembrie pot apela la serviciile clinicii Twin Dent. Cu toate acestea, nu oricine poate beneficia de un astfel de tratament, deoarece exista o serie de contraindicatii, impartite in trei categorii: contraindicatii locale, contraindicatii relative si contraindicatii absolute.

Care sunt contraindicatiile relative si locale la implantul dentar?

Cand vine vorba atat despre contraindicatiile locale, cat si despre cele relative, exista situatii cand persoanele care se incadreaza in aceste categorii de risc sa poata apela la implantul dentar pentru restaurarea danturii. Principala conditie este tratarea sau indepartarea motivelor pentru care exista astfel de contraindicatii.

Prin urmare, este important de stiut ca persoanele care au o igiena dentara precara, sufera de bruxism sau prezinta o sensibilitate ridicata/ alergie la materialele din care poate fi realizat implantul dentar, nu pot apela la ajutorul medicilor pentru inlocuirea dintilor lipsa cu implant dentar. Numai ca prin corectarea igienei si tratarea bruxismului, tratamentul cu implant dentar nu va mai fi imposibil.

Intr-o situatie similara se afla si contraindicatiile relative, care fac referire la sarcina, o dependenta – de tutun, alcool sau droguri – precum si unele afectiuni medicale care pot fi tinute sub control, cum ar fi diabet, angina pectorala, afectiuni psihice sau autoimune.

Implant dentar in 13 Septembrie | TwinDent.ro

Implant dentar in 13 Septembrie

In plus, implantul dentar utilizat in cadrul clinicii TwinDent.ro, o clinica stomatologica din 13 Septembrie, este realizat din titan – un material biocompatibil cu organismul uman – astfel ca sansele de alergii la acesta sunt reduse.

In schimb, contraindicatiile totale sunt reprezentate de afectiunile medicale severe, care nu permit efecutarea anesteziei – esentiala in tratamentul cu implant dentar – deoarece reprezinta un risc major pentru singuranta pacientilor. De aceea, o consultatie initiala la medicul dentist este foarte importanta pentru stabilirea planului de tratament potrivit.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Exista contraindicatii in ceea ce priveste tratamentul cu implant dentar?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro