Exercitiul multinational Saber Guardian 13

Ziua distinsilor vizitatori in cadrul exercitiului multinational "Saber Guardian 13" va avea loc miercuri, 24 aprilie, in poligonul militar din localitatea Cincu.

In cadrul activitatii, vor fi prezentate exercitii demonstrative, manevre si trageri cu diferite tipuri de armament si munitii reale si se vor vizita facilitatile Centrului de instruire pentru lupta al fortelor terestre din Cincu.

Jurnalistii care doresc sa participe la eveniment sunt rugati sa transmita datele conform formularului atasat, pe adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro, sau prin fax 0268.244.020, pana la data de 23 aprilie a.c. ora 16.00. Accesul jurnalistilor in Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre "GETICA" se va face miercuri, 24 aprilie, intre orele 11.00 – 11.30.

La activitatea gazduita in parteneriat de catre Romania si SUA participa militari din alte opt tari: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, Polonia, Serbia si Ucraina.

Aproximativ 300 de militari participa, in perioada 15-25 aprilie, la Saber Guardian 13. Exercitiul este organizat de Statul Major al Fortelor Terestre si Comandamentul Fortelor Terestre ale SUA din Europa si are ca obictive principale antrenarea militarilor in planificarea, conducerea si executia operatiilor militare in mediul operational actual si demonstrarea capabilitatilor centrului de instruire prin simulare.