Este concluzia la care au ajuns cativa cercetatori de la Scoala Medicala Johns Hopkins si Universitatea din Nebraska. Conform rezultatelor studiilor desfasurate de acestia, virusul este prezent in algele verzi si, odata transmis la oameni, le poate afecta abilitatile cognitive, incluzand functiile vizuale si orientarea in spatiu.
Oamenii de stiinta au observat absolut intamplator efectele virusului, in timpul realizarii unor studii privind microbii faringieni. Acestia au descoperit in faringele subiectilor sanatosi ADN corespunzator unui virus cunoscut pentru infectarea algelor verzi. Este prima data cand acesta a fost descoperit la oamenii sanatosi.
Dintre cei 90 de participanti la studiu, s-au identificat 40 de cazuri de prezenta a virusului in interiorul faringelui. Subiectii afectati au obtinut rezultatele cele mai slabe la testele efectuate pentru evaluarea vitezei si acuratetei procesarii vizuale. De asemenea, persoanele respective au inregistrat si cele mai mici punctaje la sarcinile realizate pentru evaluarea atentiei, facandu-i pe specialisti sa afirme ca inteligenta este considerabil afectata de prezenta virusului.
Organismul uman contine trilioane de bacterii, virusuri si ciuperci, majoritatea nepericuloase. Studiul descris mai sus a demonstrat insa faptul ca pot exista anumiti microbi, aparent inofensivi, care sa afecteze esential functiile cognitive ale omului, fara a-i deteriora starea de sanatate.
Sursa: The Independent
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro