Evolutia situatiei privind gripa aviara

In localitatea Ceamurlia de Jos – singura localitate in care s-a suspicionat influenta aviara pe baza examenelor de laborator – exista 425 de gospodarii. Ca masura de siguranta pentru a nu se difuza eventuala boala, comandamentul Antiepizootic Central a stabilit distrugerea celor aproximativ 20.000 de pasari domestice din localitate.

Pana astazi, la orele 15.30 s-au distrus prin incinerare si ingropare: 966 gaini, 132 rate, 134 gaste, 87 curci.

Continua operatiunea de ucidere a pasarilor din localitatea Ceamurlia de jos si dezinfectia tuturor gosopdariilor din localitate.

Judetele limitrofe sunt supravegheate permanent pentru a preveni patrundera eventualei boli.

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala continua investigatiile de laborator.

Pana la aceasta ora nu au mai fost identificate probe seropozitive in cadrul analizelor din institut.

Medicii veterinari continua activitatea de monitorizare a pasarilor domestice migratoare si fac deplasari zilnice pentru evaluarea clinica a starii de sanatate, depistarea eventualelor cadavre de pasari si prelevarea de probe pentru examene de laborator.

In zonele aflate sub supraveghere sanitara veterinara din judetul Tulcea nu a mai fost semnalat astazi nici un caz de moarte la pasarile din gospodariile populatiei.

Toate intrarile si iesirile din judetul Tulcea sunt supravegheate de echipaje ale Ministerului Administratiei si Internelor, iar mijloacele de transport sunt dezinfectate.