Una dintre cele mai dezbătute probleme ale sistemului de învățământ este cea a notelor și rezultatelor la examenele naționale. Între Evaluarea Națională de la finalul clasei a 8-a și Bacalaureatul, care încheie studiile obligatorii, elevii nu mai sunt evaluați decât la clasă.
Asta a făcut proiectul Romanian Secondary Education, ROSE, care este o evaluare computerizată a peste 62.000 de elevi de clasa a IX-a, din 874 de licee, cu subiecte formulate pe baza programei școlare la Limba Română și Matematică.
Rezultatele testării au fost năucitoare: 78% dintre elevii testați s-au încadrat în categoria „funcționalitate limitată și risc” în ce privește materia de clasa a VIII-a la Limba Română, iar aproape 91% sunt în categoriile vulnerabilitate sau risc la Matematică. Asta înseamnă că elevii stăpânesc minimal sau deloc noțiuni de bază din programă și au dificultăți în a înțelege materia de clasa a IX-a.
Despre aceste rezultate, implicațiile lor lor asupra copiilor și asupra noastră ca societate, dar și despre ce am putea face pentru a schimba aceste procente, s-a discutat azi în emisiunea Euroeducația, cu invitații jurnalistei Adriana Stoian: Gabi Bartic, CEO platformă de testare, Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației și profesor doctor Flavian Georgescu.
Pentru cele mai recente știri:
https://euronews.ro/
Abonați-vă la canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbATDExtWstHnwWELZnXNZA
Urmăriți-ne și pe Social Media:
https://whatsapp.com/channel/0029VaCnS0e4Y9luISUdOk1n
https://twitter.com/euronewsro
https://www.facebook.com/ro.euronews
https://www.instagram.com/euronews_romania
Sursa: Youtube / Euronews Romania
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro