Este sau nu limba germana grea?

Fie ca se refera la filme, muzica sau la vacanta din Berlin, oamenii adeseori spun sa limba germana este o limba dificil de vorbit si de inteles. Iar pentru persoanele care doresc sa se apuce sa o studieze poate fi descurajator. Invatarea unei alte limbi straine poate fi dificil, mai ales cand este vorba de germana. Sunt reguli gramaticale importante, reguli de pronuntie grele si o lista nesfarsita de cuvinte de memorat.

In ceea ce priveste limba germana, cuvintele sunt mult mai lungi, iar structura frazala are reguli diferite fata de limba romana. Insa, nu inseamna neaparat ca este o limba greu de invatat. Recent am descoperit ca un prim pas pentru a studia cat mai eficient aceasta limba este sa caut profesor germana care ma te ajute cu invatarea regulilor importante. Dar mai mult decat atat, tine de perseverenta si de exercitiu.

In cadrul unui curs de limba germana in cadrul centrului IQWELT iti poti dezvolta cunostintele si poti invata aceasta limba impreuna cu profesori specializati. Prin urmare, limba germana nu este o limba greu de invatat.

Din multe privinte, limba romana este cu mult mai complicata decat germana

Daca le compari vei vedea ca romana are mult mai multe timpuri verbale si mult mai multe reguli de frazare pe care unui strain ii este greu sa le stapaneasca.

Una din cele mai importante diferente este pronuntia si scrierea. In limba germana exista anumite reguli pe care daca le inveti vei putea sa le aplici usor si sa citesti orice cuvant.

Daca inveti regulile de baza acestea se muleaza pe toate cuvintele. In acest sens, poti sa pronunti cu usurinta anumite cuvinte. De exemplu, cuvantul timp se traduce zeit, litera z se pronunta intotdeauna ț. Ei este un diftong ca in limba romana, care se pronunta ai. Deci cuvantul il pronunti țait. O alta regula usor de retinut este ca atunci cand i se afla inainte de e se pronunta doar e. Asadar, cuvantul a iubi in germana liebe se pronunta libe.

La fel ca in limba romana si in limba germana exista moduri si timpuri verbale

Asa ca, daca esti deja familiarizat cu limba romana unde exista atat de multe combinatii de conjugari cu timpuri, limba germana va fi mult mai usor de invata. Exista bineinteles, reguli pe care daca le memorezi, vei ajunge usor la forma verbala corecta.

Mai mult decat atat, exista sapte verbe modale pe care daca le folosesti in limba germana alaturi de alte verbe, nu este nevoie sa le conjugi. De exemplu a vrea, daca il folosesti intr-o propozitie celalalt verb din aceeasi fraza este folosit intotdeauna la infinitiv. Asadar este usor sa te faci inteles daca formezi astfel de propozitii cand esti nedumerit de conjugarea corecta.

In consecinta, limba germana este grea in masura in care orice limba straina pe care doresti sa o studiezi de la zero este grea. Nu lasa dificultatea sa te descurajeze. Cel mai greu este atunci cand te lasi coplesit de toate regulile care par complicate si incepi cu un gand negativ. Alaturi de un profesor bun si in cadrul unui curs de limba germana vei prinde drag de aceasta limba si cu siguranta o vei invata cu placere.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost