Popcornul este un tip de porumb care “explodeaza” din coaja sa atunci cand este incalzit. Prima data a fost consumat de catre nativii americani in urma cu mii de ani.
Popcornul este in mod natural bogat in fibra, sarac in calorii si grasimi si nu contine sodiu si zahar. Aceste calitati il transforma intr-un snack destul de preferat. Conditia este ca modul in care este “gatit” sa nu ii suplimenteze substantele nocive care ii lipsesc in mod natural.
Popcornul este inclus totodata pe lista de mancaruri ale Academiei Americane de Pediatrie care nu sunt recomandate copiilor sub patru ani, datorita riscului de a se ineca. O atentionare se cuvine si pentru cei care au probleme cu dantura pentru care popcornul nu este alternativa cea mai potrivita.
Popcornul este o specie de porumb iar porumbul este o sursa extraordinara de substante nutritive cum sunt vitamina B1, B5, fibra dietetica, folati, vitamina C, fosfor si magneziu.
Datorita acestui continut de substante benefice, porumbul intretine sanatatea la nivel cardiovascular, buna functionare a plamanilor dar si o buna functionare a memoriei datorita continutului de tiamina (vitamina B1).
Sursa: www.wikipedia.org si www.whfoods.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro