EPSO ofera joburi noi pentru membrii UE

Ministerul Afacerilor Externe informează că Oficiul European pentru Selecţia de Personal (EPSO) anunţă noi concursuri pentru selectarea de administratori/asistenţi în domeniul informare, comunicare şi mas media, la care sunt invitaţi să se înscrie cetăţeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România.
Competiţiile, care urmează să fie publicate de către EPSO în Jurnalul Oficial din 28 februarie a.c., se referă la următoarele poziţii: EPSO/AD/94/04 – administratori (AD5) în domeniul Informaţiei, Comunicării şi Mass-media, precum şi EPSO/AD/37/07 – asistenţi (AST3) în domeniul Comunicării şi Informaţiei.

Data limită pentru înscrierea online în baza de date a EPSO este 28 martie a.c.

Informaţii suplimentare privind aceste competiţii urmează să fie publicate şi pe site-ul EPSO (http://europa.eu.int/epso/index_en.htm) începând cu 28 februarie a.c. Cetăţenii români care doresc să participe la aceste competiţii sunt invitaţi să urmărească site-ul EPSO şi al Ministerul de Externe pentru a afla ultimele noutăţi în legătură cu concursurile organizate de instituţiile europene.

De la data aderării României la UE, cetăţenii români au dreptul de a lucra în cadrul instituţiilor comunitare, procedura standard de obţinere a unui astfel de post fiind concursul. Orice cetăţean român care îndeplineşte condiţiile cerute de instituţiile comunitare care scot la concurs posturile vacante, se poate prezenta la concursurile organizate periodic de fiecare dintre acestea, putând deveni funcţionar european.