Endava angajeaza peste 250 de IT-isti in 2012

In primul semestru al acestui an, Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din Romania, anunta peste 250 de angajari la nivel national, fiind astfel unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT in 2012. Cele mai multe angajari vor avea loc la Iasi, unde compania va desfasura in perioada 24-28 ianuarie si primul eveniment de recrutare organizat in acest an.

De asemenea, la nivel national, compania a efectuat deja in primele doua saptamani ale anului 2012 aproximativ 50 de angajari.

Printre cei mai cautati IT-isti se numara dezvoltatori Java si .Net, testeri software, project manageri si business analisti. În acelasi timp, pentru centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca si Bucuresti sunt cautate profile cum ar fi arhitecti software, specialisti Business Inteligence, ingineri de suport, analisti service desk sau 3rd line consultants pe tehnologii Microsoft si Unix & Networking.

Dintre cele 250 de angajari anuntate pentru prima jumatate a acestui an, aproximativ 180 sunt pozitii deschise la Iasi, unde compania numara in prezent peste 130 de angajati. La Cluj-Napoca, unde se afla cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din Romania, cu peste 190 de angajati, vor fi recrutati alti 35 de specialisti IT in primele 6 luni din acest an. În Bucuresti, unde compania are un centru regional de coordonare si consultanta, compania isi va extinde echipa de la 10 la 50 de persoane.

La 1 ianuarie 2012 Endava Romania numara aproximativ 340 de angajati la nivel national, cu 33% mai mult decat in ianuarie 2011, iar in primele doua saptamani ale anului 2012 compania a efectuat deja aproximativ 50 de angajari.

“Proiectele pe care Endava le desfasoara din centrele de dezvoltare din Romania, in special pentru clienti din Marea Britanie, dar si din SUA si Romania, necesita in momentul de fata un ritm de crestere mai accelerat al numarului de angajati. La finalul acestui an, sediul din Iasi va fi cu siguranta cel mai mare centru al companiei din Romania si Europa de Est, insa pentru a doua jumatate a lui 2012 este programata si extinderea centrului din Bucuresti, cu pana la 100 de persoane”, a explicat Marian Popa, Managing Director Endava pentru Europa Centrala si de Est.

Aproximativ 20% dintre posturile deschise la Iasi si Cluj-Napoca se adreseaza candidatilor entry-level, in timp ce restul posturilor sunt destinate in proportii egale candidatilor cu un nivel mediu de experienta si seniori. Cele mai multe pozitii sunt deschise pentru dezvoltatori Java si .Net, testeri software, project manageri si business analisti.
Eveniment de recrutare la Iasi intre 24 si 28 ianuarie

 

Compania va organiza la Iasi in perioada 24 – 28 ianuarie un eveniment de recrutare, Endava Career Days, aflat la a doua editie. În toata aceasta perioada, candidatii pot sustine interviuri colective de angajare, urmand ca la finalul evenimentului cei care au fost selectati sa primeasca oferte de angajare.

Pe durata evenimentului sunt programate si prezentari sustinute de reprezentanti ai Endava din Iasi si din Marea Britanie, care se adreseaza atat specialistilor IT cu experienta, cat si studentilor. În cadrul sesiunilor destinate studentilor cu specializare IT din universitatile iesene, acestia vor putea afla mai multe detalii despre programele de graduate recruitment si internship pe care compania le va desfasura pe plan local.

 

Pentru intreg anul, compania estimeaza o dublare a numarului de angajati din Romania, la peste 750 de persoane.

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in 2000. Cu peste 750 de angajati, Endava are 8 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si are o cifra anuala de afaceri de peste 29 milioane de lire serline/34 de milioane de euro.

Endava, una dintre principalele companii de outsourcing IT din Romania, livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite, de la banci de retail, companii de carduri de credit si companii din domeniul telecom, la trusturi media.

 

In Romania, Endava lucreaza cu multe institutii financiare pentru care livreaza solutii software specializate pentru fonduri mutuale si fonduri de pensii, asigurari de viata, respectiv integrare sisteme software de CRM, brokeraj, management credite.

Printre clientii Endava se numara companii precum: IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Banca Transilvania, Bancpost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.