EMC achizitioneaza Captiva Software

Doi dintre partenerii importanti ai companiei Star Storage isi unesc fortele: EMC si Captiva Software au anuntat stabilirea tuturor conditiilor pentru preluarea de catre EMC a companiei Captiva Software.

Afacerea va consolida pozitia EMC de lider in domeniul solutiilor de management al continutului informational, si va aduce implicit si un plus de valoare printr-o viziune / abordare tot mai unitara pentru partenerul sau din Romania, Star Storage (care este partener EMC dar si partener Captiva Software inca din anul 2001).

In conditiile in care extinderea proceselor electronice de business capata o importanta din ce in ce mai mare, atat in Romania, cat si pe plan international, perspectivele scaderii costurilor de procesare si utilizare a informatiilor, precum si ale eficientizarii circuitului informational, oferite pana acum individual de cele doua companii de renume, capata acum noi valente. Reunirea posibilitatilor celor doua companii de a modula solutiile informatice in functie de nevoile clientilor, dovedita prin parteneriatele derulate de-a lungul timpului, este cel mai important avantaj al acestei fuziuni.

Platformele furnizate de EMC, precum si solutiile de captura de informatii, digitizare si clasificare Captiva, vor fi in continuare disponibile pe piata romanesca prin intermediul companiei Star Storage, cel mai probabil sub aceeasi titulatura pana la sfarsitul anului, tranzitia solutiilor Captiva catre EMC urmand sa se definitiveze cel mai probabil in cursul anului urmator.

Dave DeWalt, presedinte al EMC Software, a declarat ca “privind in viitor aceasta achizitie va permite EMC sa isi extinda portofoliul de solutii integrate pentru managementul datelor si procesare a imaginilor, si va deveni de asemenea o componenta importanta a strategiei EMC. ”

Reynolds Bish, presedinte si CEO Captiva, este de parere ca “aceasta tranzitie este o etapa foarte importanta in evolutia companiei noastre. Ca parteneri, EMC si Captiva au generat rezultate remarcabile pentru clientii nostri, iar odata cu combinarea fortelor noastre, posibilitatile de a oferi valoare clientilor cresc semnificativ. ”

Star Storage rezuma situatia ca “o masura importanta, adoptata de doi furnizori de top, care nu poate decat sa maximizeze benficiile clientilor”.