Email-ul, doar la un gand distanta. Acum poti folosi puterea gandului pentru a-ti citi e-mail-urile

aprilie 24, 2013

Persoanele cu probleme de mobilitate sunt sustine de catre cei de la Samsung, acum cu ajutorul unui sistem prin care dispozitivele sa poata fi controlate cu ''puterea gandului'', informeaza Daily Mail.

In prezent, cercetatorii de la Samsung testeaza modul in care oamenii isi pot folosi gandurile pentru a deschide o aplicatie, a comunica un mesaj, pentru a selecta un cantec dintr-o lista sau pentru a deschide sau inchide o tableta. Pentru crearea noului sistem de controlare a dispozitivelor mobile, oamenii de stiinta de la Samsung lucreaza in colaborare cu Roozbeh Jafari, profesor de inginerie electrica în cadrul Universitatii Texas, Dallas.

Aceasta cercetare presupune utilizarea unei casti dotata cu electrozi care permit monitorizarea prin electroencefalograma si o tableta. Astfel, cercetatorii monitorizeaza modelele tipice de activitate cerebrala, care apar atunci cand oamenilor le sunt aratate patternuri vizuale repetitive.  

In timpul experimentelor, ei au decoperit ca oamenii pot sa faca o selectie o data la 10 secunde ,cu o acuratete de 80-95 procente . Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizatorii se concentreaza asupra unei iconite care clipeste cu o frecventa distincta.

„Acum cativa ani, tastatura era singurul lucru care ne permitea sa controlam telefonul. Astazi, in schimb, utilizatorul poate folosi vocea, atingerea, gestica si chiar miscarea ochilor pentru a controla dispozitivele mobile”, a declarat Insoo Kim, coordonatorul proiectului. 

Adelina Elana Baciu
[email protected]

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro