Pentru cei care nu auo" target aflat inca Biblioteca Publica din Localitatea Teiu, Judetul Arges in calitate de solicitant, in parteneriat cu Biblioteca Publica din localitatea Victoria, judetul Iasi si cu Scoala cu clasele I-VIII Teiu, Judetul Arges, desfasoara in prezent proiectul de grant eLibrary & Tehnologie Virtuala din Programul eCultura al Proiectului Economia Bazata pe CunoaStere (EBC) initiat de Guvernul Romniei, prin Ministerul Comunicatiilor Si Societatii Informationale, cu sprijinul Bancii Mondiale. (www.ecomunitate.ro)
Proiectul care se desfasoara pe o perioada de 5 luni are drept scop dezvoltarea bibliotecilor comunale si solare ca centre culturale- resursa pentru comunitate atat prin utilizarea eficienta a mijloacelor media digitale, prin accesul nelimitat la cunoastere si dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor implicate, cat si prin oportunitati de dezvoltare ale comunitatilor aflate in medii sociale defavorizate.
Activitatile proiectului variaza de la promovarea valorilor locale specifice celor 2 zone implicate (Muntenia si Moldova), sesiuni de lectura si auditie in biblioteci pana la accesarea nelimitata a sferelor cunoasterii prin cursuri de Tehnologia Informatiei si crearea de baze de date cu informatii necesare dezvoltarii cetatenilor comunitatii si schimburi de experienta intre parteneri prin exemple de bune practici.
Grupul tinta al proiectului este constituit din 20 de membri ai comunitatilor implicate, proveniti din toate categoriile sociale: someri, casnici, minoritati, elevi, antreprenori, cadre didactice, etc. asigurand astfel egalitatea de sanse tuturor si acces nemijlocit la informare si dezvoltare personala si profesionala.
La activitatile desfasurate pana in prezent au luat parte, pe langa membrii grupului tinta si personalul RECL al celor 2 comunitati, autoritatile publice locale precum si alti membri ai comunitatilor locale implicate.
Daca la activitatea de promovare a valorilor locale au fost create expozitii cu obiecte traditionale specifice zonelor si implicati, in mod special, si batranii satului care mai pastrau inca anumite obiecte pe care le-au donat pentru realizarea expozitiilor, la activitatea de creare a ansamblului folkloric participantii au reinviat dansurile populare pastrate cu sfintenie in traditia locala si lasate noua tuturor drept amintire de-atatea generatii.
Cursul de utilizare eficienta a mijloacelor tehnologiei informatiei au determinat participantii nu numai sa capete incredere in ei-insisi dar mai ales sa manuiasca incet, dar sigur, aceste cai care ii vor duce negresit la cunoastere si la un viitor mai sigur.
Sesiunile de lectura in biblioteca pe care le desfasuram pe toata perioada proiectului le prilejuieste participantilor accesul la cultura, la resurse informationale de calitate, la o noua viziune asupra a tot ceea ce inseamna cunoastere si respect fata de tine-insuti si fata de semeni.
Acest proiect nu numai ca a prilejuit oportunitati care erau poate doar uneori la stadiul de vis ale cetatenilor comunitatilor implicate, dar a permis si o buna relationare intre oameni, o socializare intre categorii diferite de beneficiari, un prilej de-a spera cu totii la o schimbare de mentalitate , la o lume nelimitata a sperantei si-a cunoasterii.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro