Elevii romani medaliati la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (editia a XI-a)

Elevii romani participanti la a XI-a editie a Olimpiadei de Ştiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut o medalie de aur si o medalie de argint.

Cei trei medaliati cu aur sunt Ioan Ignat (Colegiul National „Mircea cel Batran" din Constanta), Dan Mircea Mirea (Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova) si Dumitru Calugaru (Colegiul National „Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu). Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin si Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul National „Emil Racovita" din Iasi), au intrat in posesia medaliilor de argint.

Editia curenta a Olimpiadei de Ştiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat in Luxemburg, in perioada 17-24 martie 2013, si a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline – biologie, chimie si fizica (punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa).