Elevii din 20 de licee din Republica Moldova ...

septembrie 9, 2010

Noul an scolar aduce noutati pentru elevii din 20 de licee din Republica Moldova, care beneficiaza acum de platforma eLearning AeL si de continut educational interactiv pentru 150 de lectii, la patru materii scolare.

Reprezentantii SIVECO Romania au participat la evenimentul de deschidere al noului an scolar din Republica Moldova, unde a fost sustinuta o lectie de biologie la Liceul teoretic Spiru Haret, in prezenta Ministrului Educatiei Leonid Bujor, al Vice-ministrului Educatiei, Tatiana Poting, si al altor oficialitati din Guvernul Republicii Moldova.

Evenimentul marcheaza cu succes finalizarea activitatilor propuse in cadrul Acordului de Colaborare intre Ministerul Educatiei si SIVECO Romania, semnat la 4 august 2010, privind accelerarea procesului de Informatizare a invatamantului preuniversitar.

In cadrul proiectului care se desfasoara in anul scolar 2010-2011 au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Causeni, Cimislia, Criuleni, Drochia, Falesti, Glodeni, Hincesti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Straseni, Telenesti si Ungheni), precum si din municipiile Chisinau si Balti.

Ministrul Leonid Bujor a apreciat munca depusa la desfasurarea lectiei deschise, atat de profesori, cat si de elevi, si a mentionat ca acest pilot este deosebit de util. „Dupa finalizarea anului curent de studii, vom decide posibilitatea extinderii proiectului intr-un program national, care va include toate liceele din tara”, a declarat ministrul.

Proiectul pilot a inclus implementarea noilor tehnologii in educatie prin stabilirea unei platforme electronice, asigurarea de soft educational prin realizarea a 150 de lectii asistate de calculator pentru disciplinele matematica, fizica, biologie si chimie, atat in limba romana, cat si in limba rusa, instruirea profesorilor, ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Elevii din 20 de licee din Republica Moldova ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro