O bucatarie plina de viata si culoare te face sa te simti mai bine, sa ai o stare de spirit pozitiva, si, de ce nu, chiar sa gatesti mai bine. O explozie de culoare transforma o bucatarie intr-un mic paradis culinar. Electrocasnicele colorate atrag atentia ca nimic altceva intr-o casa si sunt deja o moda, adoptata in special de persoanele mai indraznete, care au curajul sa renunte la culorile clasice. Este nevoie de creativitate pentru a reusi integrarea lor in contextul coloristic ambiental. Si atunci cand electrocasnicele mai au si un design clasic, exprimat prin forme rotunjite, integrarea lor in decorul deja existent este cu atat mai delicat de realizat.
Electrocasnicele colorate devin tot mai indraznete, asa ca persoanele cu un gust avangardist au de unde alege, personalizandu-si in felul acesta interiorul casei. Chiar daca piata este inca timida in aceasta privinta, puteti totusi gasi masini de spalat, aspiratoare, cuptoare cu microunde, grill-uri de toate felurile, rosii, verzi, galbene, albastre etc., care sunt la dispozitia celor care vor sa dea o nota vesela si moderna interiorului, sa creeze efecte cromatice in spatiul caminului propriu. Pentru obtinerea efectelor estetice maxime cu ajutorul electrocasnicelelor colorate, culorile trebuie asortate corect si integrate in decorul bucatariei, tinandu-se seama de culoarea mobilei, a peretilor, a plafonului si a podelei.
Care sunt regulile de baza in alegerea culorilor pentru bucatarie?
â— Nu folositi mai mult de trei culori. Daca nu sunteti siguri asupra felului in care trebuie combinate, puteti exersa folosind un cerc cromatic, un disc pe care sunt reprezentate toate culorile naturale, sub forma unui curcubeu. Alegeti astfel culoarea preferata si care va fi cea dominanta, iar in partea opusa a cercului veti gasi culoarea complementara. De exemplu, pe un perete oranj, un frigider violet va crea efecte minunate. Culorile orange si albastru se potrivesc, de asemenea, foarte bine. O hota colorata sau un cuptor cu microunde intr-o culoare complementara suprafetei pe care este asezat vor crea o atmosfera proaspata si vesela in bucataria dumneavoastra.
â— Nu alegeti prea multe culori, avand in vedere ca, mai ales in bucatarie, exista de obicei o combinatie variata de materiale, cu aspecte si reflexe diferite - lemn, inox, sticla etc.
â— Daca optati pentru pereti viu colorati, atunci va trebui sa alegeti electrocasnice din gama traditionala alb-gri-negru. Daca va doriti insa electrocasnice colorate, nonconformiste si care sa atraga atentia, atunci la veti echilibra cu nuantele mai calme ale peretilor si ale podelei.
â— In functie de ambianta pe care doriti s-o obtineti, puteti opta pentru culori reci (albastru, verde), potrivite pentru bucatariile insorite, cu multa lumina pe tot parcursul zilei, sau calde (rosu, galben, portocaliu, roz sau alte nuante pastelate), daca incaperea respectiva este orientata spre nord. Trebuie stiut ca nuantele luminoase dau si impresia de mai mult spatiu.
“Tendintele cromatice actuale pentru electrocasnice cuprind in primul rand rosul, o culoare calda, care poate fi asociata cu portocaliul si rozul si, pentru contrast, cu negrul sau griul metalizat. Portocaliul creeaza efecte de lumina minunate, ca si cum incaperea ar fi tot timpul in stralucirea soarelui. Nu trebuie insa utilizat pe suprafete mari. Un frigider si o cafetiera portocalii pot fi suficienteâ€, spune cu amabilitate managerul siteului http://www.melarox.ro/electrocasnice-mari.html .
» Preluat de pe LivePr.ro - Electrocasnicele colorate - bucataria, estetica si utilitate
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro