La data de 1 iulie 2005 se finalizeaza fuziunea societatilor ELECTROAPARATAJ SA, APARATAJ ELECTRIC TITU, ELECTROTEHNICA SA si ROMARTA 2000. Aceasta uniune va crea un competitor puternic pe piata electrotehnica romaneasca: ELECTROAPARATAJ SA cu sucursalele ELECTROTEHNICA SA BUCURESTI si APARATAJ ELECTRIC SA TITU.
Fuziunea se realizeaza prin absorbtia societatilor Aparataj Electric Titu, Electrotehnica SA si Romarta 2000, de catre Electroaparataj SA. Argumentele care fundamenteaza puternic aceasta uniune le constituie faptul ca Aparataj Electric Titu, Electrotehnica si Electroaparataj au profile de activitate foarte apropiate sau complementare si fac parte din grupul de societati administrate de catre Grupul New Century Holdings.
Valoarea contabila a unei actiuni la societatile participante a fost calculata pe baza activului net evidentiat in bilanturile contabile ale societatilor, respectiv 4.442 lei (0,4442 RON)/actiune la Electroaparataj, 28.085 lei (2,8085 RON)/actiune pentru Aparataj Electric Titu si 113.554 lei (11,3554 RON)/titlu - Electrotehnica. Raportul de schimb al actiunilor este egal cu raportul dintre valorile contabile unitare si este de 6,3 actiuni Electroaparataj pentru o actiune Aparataj Titu si 25,5 actiuni Electroapartaj pentru o actiune Electrotehnica. Electroaparataj urmeaza sa isi majoreze capitalul social cu suma de peste 17 miliarde de lei (1,7 milioane RON) prin emiterea unui numar de peste 17 milioane de actiuni impartite dupa cum urmeaza: peste 12 milioane actiuni catre actionarii Aparataj Electric Titu si restul pentru cei ai Electrotehnica.
“Argumentul principal al acestei fuziuni este legat de dorinta noastra de a reuni resursele celor trei parteneri. Fuziunea vine intr-un moment in care cele trei companii au proiecte si planuri proprii pentru realizarea de produse noi, dezvoltarea si modernizarea activitatilor de proiectare, marketing si vanzari, ceea ce va determina o abordare mai eficienta a pietei”, declara Bogdan Nisipeanu, Presedintele Consiliului de Administratie.
“Cu o crestere de 13 % a capitalului social al noii companii se va obtine o crestere a cifrei de afaceri cu 20-25%, fapt ce va aduce beneficii tuturor partilor implicate”, spune Ladislau Csorba, Vicepresedintele Consiliului de Administratie.
Aceasta fuziune reprezinta un proces care vine sa consfinteasca din punct de vedere juridic o stare de fapt existenta, o realitate construita in ultimii doi ani, concretizand totodata dorinta partenerilor de a valorifica experienta vanzarilor, in crestere, catre partenerii externi si din industria auto.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro