El Lider Mahimo se retrage

Fidel Castro isi anunta oficial compatriotii ca se retrage din functia suprema in stat, relateaza Los Angeles Times. Chiar daca, nu cu mult timp in urma afost reconfirmat in functia de presedinte al Cubei, El Lider Mahimo a decis ca dupa 49 de ani a sosit momentul sa se retraga lasand vacant postul de presedinte al Cubei pentru prima oara in ultima jumatate de secol.
Castro, in varsta de 81 de ani, nu a mai aparut public in ultimele 19 luni din cauza unor probleme de sanatate de natura intestinala, datorita carora a fost supus unor interventii chirurgicale. Cu toate ca a beneficiat de servicii medicale de calitate, nu a reusit sa-si revina complet si sa fie din nou capabil sa-si reia atributiile, cauza principala fiind varsta sa inaintata.
Succesorul lui Fidel Castro in fruntea celor 11,4 milioane de cubanezi va fi fratele mai mic al acestuia, Raoul Castro, in varsta de 76 de ani, care a si avut grija de treburile Cubei din momentul in care Fidel a devenit indisponibil.
Retragerea ar putea atrage dupa sine o serie de schimbari in politica interna si externa a Cubei. Poate reprezenta chiar inceputul drumului spre democratie.
D.A.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro