EGALITATE LA ANGAJARE SI LA LOCUL DE MUNCA. Campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca

ianuarie 21, 2010

Universitatea din Bucuresti, GEA (Asociatia Grupul de Economie Aplicata), Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, Fundatia Agentia de Dezvoltare "Impreuna" si Blocul National Sindical lanseaza proiectul EGALITATE LA ANGAJARE SI LA LOCUL DE MUNCA. Campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca.
Evenimentul va fi marcat printr-o conferinta de presa ce va avea loc la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti (str. Schitu Magureanu nr. 9, Sector 5), in Sala de Consiliu, incepand cu ora 12.00.
In cadrul acestui eveniment de presa se vor face cunoscute in premiera strategiile prin care se vizeaza combaterea discriminarii fata de principalele grupuri vulnerabile: minoritati etnice, femei, persoane peste 40 de ani, persoane cu dizabilitati sau boli.

Joi, 21 Ianuarie 2010, Universitatea din Bucuresti, GEA (Asociatia Grupul de Economie Aplicata), Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, Fundatia Agentia de Dezvoltare "Impreuna" si Blocul National Sindical lanseaza proiectul EGALITATE LA ANGAJARE SI LA LOCUL DE MUNCA. Campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca.
Evenimentul va fi marcat printr-o conferinta de presa ce va avea loc la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti (str. Schitu Magureanu nr. 9, Sector 5), in Sala de Consiliu, incepand cu ora 12.00.
In cadrul acestui eveniment de presa se vor face cunoscute in premiera strategiile prin care se vizeaza combaterea discriminarii fata de principalele grupuri vulnerabile: minoritati etnice, femei, persoane peste 40 de ani, persoane cu dizabilitati sau boli.
Proiectul va fi prezentat de:
Prof.univ.dr. Marian Preda - Managerul proiectului, Decan al Facultatii de Sociologie și Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti
Invitati:
Prof. univ. dr. Ioan Panzaru Rector al Universitatii din Bucuresti
Silviu Bian - Secretar de Stat, Presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca
Cristina Iova - Director al Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Maria Muga - Inspector General de Stat Adjunct, Inspectia Muncii
Prof. univ. dr. Emil Barna - Prorector al Universitatii din Bucuresti

La Conferinta vor fi prezenti si reprezentantii institutiilor partenere:
Conf. univ. dr. Liviu Voinea Director executiv, Asociatia Grupul de Economie Aplicata
Prof. univ. dr. Dan Chiribuca Decan, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Prof. univ. dr. Nicu Gavriluta Decan, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza
Gelu Duminica - Director executiv, Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna
Daniela Badea Blocul National Sindical

Egalitatea de sanse reprezinta un principiu fundamental al functionarii societatilor democratice. Prin acest proiect, partenerii implicati isi propun cresterea nivelului de informare si constientizare a fenomenului de discriminare pe piata muncii din Romania, atat in randul angajatorilor, cat si in randul angajatilor, in vederea schimbarii atitudinilor sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca. Pe termen lung, proiectul urmareste sa imbunatateasca nivelul de intelegere a cauzelor si efectelor discriminarii pe piata muncii, sa promoveze cooperarea intre actorii societatii civile (angajatori, sindicate, ONG-uri, sistemul de educatie si reprezentanti ai grupurilor vulnerabile) prin crearea unui parteneriat stabil si funcional si sa educe angajatorii, angajatii si potentialii angajati in sensul schimbarii atitudinilor sociale pe piata muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc:

Infiintarea unei Platforme de Incluziune Sociala, ca organizatie inovatoare, proactiva, cu rol de centru de cercetare si monitorizare, implicare sociala si cooperare la nivelul societatii civile, in domeniul incluziunii sociale si egalitatii de sanse.
Elaborarea de studii pentru analizarea situatiei actuale in domeniul discriminarii si egalitatii de sanse pe piata muncii din Romania si de evaluare a diferitelor masuri pentru imbunatatirea cadrului de interventie, public sau din partea societatii civile.
Organizarea si derularea unei campanii de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinilor sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca, la nivel national; campania va avea drept tinta angajatorii si angajati / potentiali angajati.
Organizarea de cursuri de instruire specifica, pentru trei categorii de beneficiari: angajatori, angajati/viitori angajati si personal specializat in domeniul serviciilor sociale, din cadrul organizatiilor publice sau private, precum si voluntarilor. In urma cursurilor, peste 300 persoane vor beneficia de instruire.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro