Eforturile BCR impotriva spalarii banilor, recunoscute international

Banca Comerciala Romana (BCR) este prima companie din Romania ale carei eforturi in lupta contra spalarii banilor se bucura de recunoastere pe plan international.

Directorul Unitatii de Conformitate din BCR, dl. Doru Bulata, a fost primit, recent, in cadrul prestigioasei asociatii Certified Anti-Money Laundering Specialist (ACAMS). Certificarea ca membru al acestei asociatii se face in urma unei examinari riguroase, care asigura o masurare exacta, la nivel international, a competentei individuale in sfera combaterii spalarii banilor.

Examenul a constat intr-un chestionar care cuprinde 100 de intrebari si care acopera intreg acest domeniu, de la metode de investigare a fenomenului de spalare de bani si pana la dezvoltarea efectiva a unei strategii impotriva spalarii banilor si finantarii terorismului.

Comisia de avizare ACAMS este formata din reputati specialisti din cadrul unor institutii financiare precum, American Bankers Association, Bank of America, Citigroup, etc.

Organizatia specialistilor certificati in domeniul spalarii banilor reuneste 1.700 de membri din 73 de tari.

Directorul Unitatii de Conformitate din cadrul BCR, Doru Bulata, a reprezentat interesele industriei bancare in cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, in calitate de membru in Plenul Oficiului (1999 – 2004). De asemenea, Doru Bulata este expert financiar in cadrul Comitetului Moneyval al Consiliului Europei si presedintele Comisiei de Conformitate a Asociatiei Romane a Bancilor. (BCR)