Consumul moderat de alcool, inclusiv berea, au fost asociate cu riscul scazut de a ne imbolnavi de boli de inima sau de a trai declinuri congnitive.
Berea este cunoscuta pentru faptul ca este o sursa importanta de nutrienti cum sunt magneziul, seleniul, potasiul, posforul, biotinul si vitaminele B. In fapt, berea este cunoscuta si sub denumirea de paine lichida. Unele surse sugereaza insa ca berea filtrata isi pierde din calitatile nutritive.
Un studiu realizat in anul 2005 in Japonia a gasit ca berea cu putin alcool contine puternice proprietati anticancer. Alt studiu a gasit ca berea fara alcool imita beneficiile cardiovasculare asociate cu consumul moderat de bauturi alcoolice. Oricum, multe studii sugereaza ca primul efect benefic al bauturilor alcoolice provine de la alcoolul pe care-l contin.
In plus, se considera ca mancatul abundent si lipsa de musculatura este cauza principala a abdomenului balonat si nu consumul de bere.
In ciuda unor efecte pozitive, este totusi bine de specificat ca, consumul abundent de alcool duce la boli ale ficatului incluzand ciroza. De asemenea, consumul exagerat a fost asociat cu pancreatita si guta.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro