Editura Cartea Copiilor prezintă un altfel de “Robin ...

septembrie 16, 2010

Mauri Kunnas, celebrul autor şi ilustrator finlandez, a reuşit să transforme clasica poveste a lui Robin Hood, ce părea deja exploatată la maximum, în cea mai vândută carte finlandeză pentru copii a anului 2009. Traducerea a fost realizată de Teodor Palic, cel care a facut cunoscută cititorilor români opera lui Mika Waltari, unul dintre cei mai mari scriitori finlandezi.

„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul că toate personajele acestei poveşti sunt întruchipate de animale: pisici, câini, purceluşi, bursuci. Pentru vestitul Robin Hood, autorul a făcut cea mai inspirată alegere: acesta este un motan simpatic şi neastâmpărat.

Robin este foarte iscusit în mânuirea arcului cu săgeţi, dar adevărata sa armă este, de fapt, cornul cu care îi cheamă în apărare pe „veselii săi prieteni”. Dincolo de morala firească, după care binele şi dreptatea înving întotdeauna, cartea spune şi o frumoasă poveste despre prietenie. Poate că Robin Hood este un bun arcaş şi are un suflet mare, dar fără prietenii care-i sar în ajutor de fiecare dată n-ar putea să-l învingă pe lacomul şerif din Nottingham.

Latura comică a poveÅŸtii este completată de o mică lecÅ£ie de istorie. Copiii pot afla mai multe despre episoade din istoria Angliei cum ar fi cucerirea normandă sau domnia bunului rege Richard Inimă-de-Leu. Cartea este împărÅ£ită în opt capitole, fiecare reprezentând o poveste de sine stătătoare, dând astfel posibilitatea celor mici să prelungească plăcerea ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Editura Cartea Copiilor prezintă un altfel de “Robin ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro