Echipamente esențiale pentru orice motociclist

octombrie 28, 2021

Dacă v-ati apucat recent de motociclism, cu siguranta aveți câteva lucruri de învățat. Mai multe sau mai putine. Poate că nu sunteți chiar nou în lumea vehiculelor pe 2 roti, dar ați avut anumite experiente care v-au facut sa credeti ca anumite echipamente ar fi putut îmbunătăți acest rezultat.

 

Alegerea echipamentului poate părea un obstacol enorm, dar in articolul de fata veti gasi, cu siguranta, anumite informații generale care va pot ajuta in a face anumite alegeri în cunoștință de cauză.

Orice echipament moto incepe cu o casca. Moto, scuter sau ATV.  O casca moto vă va face să vă simțiți confortabil într-o gamă largă de situații, iar când vă simțiți confortabil, sunteți un șofer mai bun. Un motociclist cu mai multa experienta! Echipamentele incomode, necorespunzătoare sau care nu reușesc să își îndeplinească scopul propus sunt o distragere a atenției și ultimul lucru de care are nevoie un motociclist.

 

Echipamentul bun pentru motocicletă si scuter vă ajută să vă protejați de soare, ploaie, vânt, zgomot și resturi, precum și de asfalt. Castile sunt concepute nu doar ca o protecție împotriva accidentelor, ci reprezinta a doua piele: va protejează de arsuri solare, vânt și orice lucru care zboară prin aer.

 

Protecția împotriva impactului este totuși cel mai mare beneficiu, iar cei dintre noi care au intrat în contact cu asfaltul și am fost salvați de echipamentul nostru vă putem spune: este mai bine să îl aveți și să nu aveți nevoie de el. Corpul uman nu se descurcă bine atunci când întâlnește o oprire bruscă de viteză! In schimb, motocicleta sau scuterul cu care mergeti in mod normal la serviciu sau la o simpla plimbare prin oras, are nevoie de piese scutere originale, la timpul potrivit. Nu neglijati asadar nici componentele principale si nici accesoriile care va pot apara viata!

Potrivit unui studiu publicat de Dietmar Otte, 45% din toate impacturile asupra căștilor de motocicletă apar în jurul feței și bărbie, care nu sunt protejate de căști de tip deschis sau trei sferturi. Atunci când fața va lovi trotuarul, veți vrea să fi purtat o cască moto integrală. De asemenea, vă vor ține vântul și gândacii din ochi și arsurile solare departe de față. Căștile modulare devin din ce în ce mai populare, deoarece oferă confortul unei căști de trei sferturi, dar protecția unei fețe integrale.

 

Potrivit producătorilor, o cască moto are o durată de viață de cinci ani. După aceea, adezivii și materialele care asigură absorbția impactului pot începe să se degradeze, afectând performanța căștii atunci când contează.

 

Căștile sunt concepute să se distrugă într-un accident, disipând energie care altfel ar fi transferată în capul dvs. Uneori, o cască poate suferi un accident fără semne externe de deteriorare, dar totuși susține efecte nevăzute. Nu cumpărați niciodată o cască uzată. Nu lăsați copiii să se dea cu capul de pereți în timp ce poartă noua cască, dar nu vă faceți prea multe griji dacă casca dvs. cade de la mică distanță pe podea, în timp ce este goală.

 

Mulți producători oferă căști de înaltă calitate, care nu costă o avere. Căștile mai scumpe au o calitate mai bună a vopselei, o grafică elegantă, o ventilație mai bună și căptușeli mai confortabile, dar nu sunt neapărat mai sigure.

 

Forma și dimensiunea capului fiecărei persoane sunt unice. Investiți ceva timp pentru a găsi o cască moto care să vi se potrivească perfect; dimensiunile și formele variază foarte mult între producători și modele. Alte considerații care trebuie luate în considerare sunt greutatea, zgomotul și aerodinamica. Nu in ultimult rand, daca este necesar sa comandati scooter parts sau piese moto OEM, nu ezitati

Sa nu uitam nici de jachetele moto. Jachetele pentru motociclete sunt confecționate din piele dar pot contine (mai mult sau mai putin) material textil. Materialele textile de înaltă calitate sunt capabile să reziste la abraziune la fel de puternică ca pielea și includ deseori membrane rezistente la apă, capabile să vă mențină uscat pe vreme rea. Jachetele textile sunt adesea mai accesibile. Pielea este mai durabilă, dar nu la fel de ajustabilă pentru confort în toate tipurile de vreme.

 

Jachetele specifice motocicletei vin cu funcții pe care nu le veți găsi în altă parte: cusăturile sunt dublate pentru a le proteja de abraziune și a crește rezistența; sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu vântul de mare viteză; au guri de aerisire reglabile. De asemenea, ar trebui să aibă armuri cu un grad de siguranță CE - material absorbant de impact care vă amortizează cel mai mult zonele vulnerabile într-un accident.

Ai deja o pereche de blugi potriviti pentru motocicleta? Blugii din denim nu vă vor proteja în cazul unui accident de motocicletă... Bumbacul are mai puțin de un sfert din rezistența la abraziune a pantalonilor de călărie din piele sau textile.

 

În general, pantalonii moto sunt fabricați din Cordura, care este marca pentru un tip de țesătură din nailon foarte rezistent la abraziune. Blugii care includ panouri din Kevlar oferă mai multă rezistență la abraziune, dar sunt totuși un compromis.

 

La fel ca și jachetele, pantalonii sunt făcuți din piele sau materiale textile și ar trebui să fie echipați cu o armură certificată CE în șolduri și pe genunchi. Ar trebui să se potrivească perfect, dar să fie confortabili.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro