Echipamente de top pentru biciclistii profesionisti

De la un mijloc de transport pana la un obiect sportiv, bicicleta are o istorie bogata si foarte intresanta. Aceasta este utilizata de foarte multi ani in diverse competii sportive, maratoane si tururi locale sau nationale. Unul dintre cele mai cunoscute, Tour de France aduce an de an zeci de biciclisti profesionisti laolalta.

Spre deosebire de o masina, a merge pe bicicleta este foare usor si mult mai sigur. Iar pentru a face performanta este nevoie de ceva mai mult efort. Cea mai importanta este rezistenta de care trebuie sa dea dovada un ciclist, unele competitii avand durate destul de lungi si trasee mai dificile. Si la noi in tara sunt organizate frecvent astfel de competitii iar participantii nu intarzie sa apara. Insa pentru a putea iesi invingator nu este nevoie doar de antrenament si vointa ci si de echipamente cat mai bune.

Pentru a realiza un set-up capabil sa faca performanta avem nevoie de o echipa de specialisti, ca si cea de la Click4Sport, magazinul in care gasim cele mai bune modele de biciclete dar si echipamente adecvate pentru profesionisti si amatori. Desigur ca o persoana care practica acest sport de multi ani va sti de ce are nevoie insa nici cei de aici nu intarzie cu sfaturi si idei cat mai bune.

Pentru ca bicicleta sa ruleze cat mai bine pe asfalt sau pe o anumita suprafata are nevoie de cauciuciri speciale. Astfe, in magazin gasim cauciuciri specifice pentru anumite suprafete dar si clasificate in functie de sezon. Pana de curand nici eu nu ma gandeam ca este atat de important ce tip de cauciuc utilizam vara sau toamna, dar se pare ca asta conteaza foarte mult. De ademenea, este nevoie de mecanisme cat mai bine puse la punct si sisteme eficiente.

Ca si bicicleta in sine, la fel de important este si alegerea unui echipament sportiv potrivit. Acesta poate fi ales in functie de sezon si de traseul pe care urmeaza sa-l facem. Exista cateva articole care sunt la fel de utile si prezente in orice anotimp, si anume casca de protectie si incaltarile. Acestea ne ofera deopotriva protectie dar si mai multa eficienta in pedalare. Incaltarile sunt de regula usoare si ne ajuta sa depunem mai putin efort atunci cand pedalam si astfel sa economisim energie.

Totodata, o pereche de incaltari adecvate ne ofera si un contact mai bun intre pedale si picior. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa dau intr-o groapa sau denivelare, sa imi scape piciorul de pe pedala si sa pierd controlul bicicletei cateva minute sau chiar sa cad, un lucru foarte neplacut.

Nu ratati articolele de care aveti nevoie sau pe care vi le dorit, la un pret special, la Click4Sport.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro